Paroubek: Poslanec – vyspavač Falbr se chabě brání

05.05.2014 16:55

Europoslanec Richard Falbr byl dubnovou studií think-tanku Evropské hodnoty označen za jednoho z největších „propadlíků“ Evropského parlamentu v právě končícím pětiletém volebním období.

Paroubek: Poslanec  – vyspavač Falbr se chabě brání
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Dnes R. Falbr rozvíjí na stránkách Práva, kolik že toho vlastně za pět let udělal a že sedět na schůzích EP je vlastně hloupost. Já si to, na rozdíl od něj, nemyslím. Základní povinností člena jakéhokoliv parlamentu je být na jeho jednání a u všech důležitějších hlasování. Všechno ostatní je nadstavba anebo nepsaná povinnost. Řekněme si to otevřeně, někdejší „táta pracujících“ Falbr, jehož hlas hřměl před lety republikou, nám v Bruselu hodně zfotrovatěl. V českých médiích o něm byly z Evropského parlamentu jen informace o tom, že si tu a tam při schůzi EP s chutí pochrupal. Nic jiného…

Obávám se, že ne každý je v jeho věkové kategorii schopen být Ch. de Gaullem, tedy ve vysokém věku být soudný a začít místo politiky chodit třeba na ryby. Už před pěti lety jsem byl šokován, jak se Richard Falbr, někdejší „táta pracujících“, zastával oprávněnosti osmitisícové (eurové) měsíční apanáže poslanců v EP. Tento svůj názor, jak jsem si povšiml, dodnes nezměnil. Je to smutné.

Jiří Paroubek, expremiér a lídr strany LEV 21 pro volby do EP

P. S.: Pro jistotu dodávám, že pokud budu zvolen do EP, polovinu svého platu (měsíčně až sto tisíc korun) věnuji na veřejně prospěšné účely.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice