Paroubek: Potřebujeme změnu volby senátorů?

17.08.2018 13:49

Za svůj život jsem se naučil, že prakticky všechno se dá zároveň dokázat i zpochybnit. A to vždy s velmi závažnými argumenty. A. Babiš přišel s tím, že chce jednokolové senátní volby. Samozřejmě, že pro jeho hnutí je to momentálně výhodné, neboť je zdaleka nejsilnější stranou v zemi ze všech.

Paroubek: Potřebujeme změnu volby senátorů?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Z 27 senátorů, kteří jsou jednou za dva roky voleni, by tak toto hnutí mohlo získat, hladce nějakých 20 – 22 senátorů. Táži se, komu by to prospělo? Možná Andreji Babišovi a jeho kvazistraně, ale určitě ne kvalitě české demokracie. Umím si představit, že během 5 – 6 let by se po přijetí takového zákona Senát změnil, pokud si hnutí A. Babiše udrží vysokou podporu veřejnosti, ve zpěvácký spolek podobný parlamentu dynastie Kimů v severní Koreji.

A v takovémto hudebním tělese by se mohli všichni držet za ruce a pět sborové písně o moudrém vůdci hnutí, který toto způsobil. A o politických blbečcích z jiných politických stran, kteří mu to umožnili.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Naštěstí se senátní kluby ČSSD, KDU-ČSL a ODS probraly a zdá se, že budou schopny tomuto úsilí řady politických romantiků (mezi nimi vyniká například Jiří Dientsbier) zabránit. Australský volební systém pro volbu do Senátu anebo britský, by přinesly do české politiky řadu nepříjemných překvapení. A upřímně, australský systém je poněkud silně komplikovaný až bizarní.

Opravdu nechápu, jak jej někdo může v našich podmínkách se stoickým klidem prosazovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …