Paroubek: Poválečný generál M. Zeman opět ukazuje svůj vztah k ČSSD

24.06.2014 21:56

Pan prezident káže J. Dientsbierovi, že kdyby se před volbami do Evropského parlamentu stal maskotem ČSSD, mohla strana získat více mandátů. Tento Dientsbierův rádoby podraz ovšem není vůbec ničím. A to zvláště v porovnání s podrazy, které na ČSSD přichystal sám pan prezident.

Paroubek: Poválečný generál M. Zeman opět ukazuje svůj vztah k ČSSD
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Díky jeho činění se například k moci dvakrát dostala pravicová vláda. Jednou, když na konci roku 2006 „koučoval“ poslance Pohanku a Melčáka, kteří pak v lednu 2007 podpořili vládu M. Topolánka. Podruhé, když Zemanův kamarád Rychetský protiústavně zrušil ústavní zákon, který umožňoval v říjnu 2009 uskutečnit mimořádné volby do Sněmovny. Po zrušení těchto voleb pak mohl M. Zeman založit svou novou stranu SPOZ a vesele s ní do Sněmovny kandidovat v květnu 2010, a to s velkou podporou kmotrů ODS – Dalíka a Janouška, kterým šlo primárně o to oslabit ve volbách ČSSD. Povedlo se.

V tomto světle je kritika Dientsbierova „podrazu“ skutečně komická. Je ale třeba také připomenout, že J. Dientsbier se občas snaží být Sobotkovým „zlým mužem“, a to zvláště ve vztahu k A. Babišovi. Pan prezident tedy také svým prskáním na Dientsbierovu adresu ukazuje Babišovi svou dobrou vůli, kterou bude moci plně rozvinout po pro ČSSD neúspěšných podzimních senátních a obecních volbách. To už nebude cílit na náhradní terč, ale přímo na B. Sobotku. Stojí o to Babiš?

Jiří Paroubek, expremiér a předseda strany LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.