Paroubek: Prezident Zeman – střídavě oblačno

17.05.2015 8:25

Ocenil jsem politickou odvahu prezidenta Zemana v souvislosti s jeho cestou do Moskvy na oslavu Dne vítězství nad nacismem.

Paroubek: Prezident Zeman – střídavě oblačno
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Trapné, zejména dodatečné, útoky českých médií, která se snažila vyvolat dojem, jako by tato cesta byla zradou Západu a diplomatickým faux pas, už přesáhly jakoukoli obvyklou míru neslušnosti.

Myslím, že je zcela v pořádku, pokud hlava českého státu ocení oběti 150 tisíc rudoarmějců, kteří padli při osvobozování Československa v letech 1944–1945, a jsem rád, že prezident Zeman také dokázal nahlas mluvit o 27 milionech padlých z řad občanů SSSR v době války s nacistickým Německem.

Je dobře, že se hlupákům nepodařilo vyrýt do vědomí českých občanů hlubší rýhu, pokud jde o snahu překreslovat moderní české dějiny. A M. Zeman tomu přispěl vrchovatou měrou.

Na druhou stranu považuji za trapné Zemanovy úvahy o tom, kterak k nám spolu s imigranty se Sýrie mohou proniknout také džihádisté.  To prostě nejsou úvahy hodné prezidenta, a navíc tyto úvahy u části českých občanů podporují předsudky vůči cizincům, a to zejména cizincům z arabských zemí.

Svými komickými výroky se prezident Zeman ocitl na platformě Okamurů a dalších jiných trapných rádoby národovců.

Prezident Zeman by se měl v tomto ohledu inspirovat například německým prezidentem J. Gauckem, který, byť se pochopitelně občas mýlí, je osobností, jež je schopna duchovně-morálního vedení své země.

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…