Paroubek: Prezident uznal svou chybu

01.09.2017 8:34

Prezident Zeman ve svém vyjádření uznal chybu, že svého času podpořil a dlouhou dobu podporoval postup vrchního státního zástupce Ištvána a šéfa ÚOOZ Šlachty v červnu 2013.

Paroubek: Prezident uznal svou chybu
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Tehdy na základě jimi inspirované akce došlo k zásahu policejního komanda na Úřadu vlády, bylo zatčeno několik osob včetně šéfky sekretariátu premiéra Nečase Nagyové a v Komerční bance na Václavském náměstí bylo z trezorů policií zabaveno desítky milionů korun a velké finanční hodnoty ve zlatě. Tehdy v důsledku tohoto policejního zásahu došlo k pádu Nečasovy vlády.

Nečasova vláda ztratila těsnou většinu v Poslanecké sněmovně a zhroutila se jako domeček z karet.

Již brzo po policejním zásahu jsem uvedl, mj. i na půdě Poslanecké sněmovny, že tento policejní zásah byl vykonstruovaný a politický. A že takové zpolitizování není dobré ani pro policii, ani pro státní zástupce.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Po celé 3,5 roku od jejího vzniku jsem bojoval proti Nečasově vládě ve sněmovně politickými prostředky. Vlády mají padat na základě parlamentní akce a nikoliv na základě masivního a vykonstruovaného policejního zásahu. Nečasova vláda byla špatná vláda, ale ani v zájmu České republiky nebylo, aby měla takový konec, jaký zažila.

Pro budoucnost demokratického vývoje v zemi by bylo dobré, aby napříště byly policejní akce prováděny s podporou státních zástupců, ale co nejuvážlivěji, protože tato policejně-prokurátorská akce vedla nejen k dehonestaci celé třídy pravicových politiků (to mě příliš nemrzí, ti si zavinili svou politickou sebedestrukci v zásadě sami v předchozích měsících a letech své vlády), ale vedla ke kompromitaci celého systému politických stran, které vypadaly podle nejrůznějších politických novátorů a populistů jenom jako zkorumpovaná sebranka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…