Paroubek: Proč se noviny tak rády mýlí

07.05.2015 8:30

V posledních dvou týdnech a zejména v souvislosti s úmrtím St. Grosse se na mě pro vyjádření obrátila celá řada médií. Vlastně, pokud si to dobře pamatuji, poskytl jsem vyjádření všem českým televizím, všem významným i méně významných serverům a všem tištěným médiím, pokud se na mě obrátily. Ve svém bojkotu mé osoby bylo velmi důsledné vlastně jen Právo. Újmu jsem tím ale neutrpěl…

Paroubek: Proč se noviny tak rády mýlí
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

No, někomu se asi zdálo, že jsem se připomenul – aniž jsem o to vůbec usiloval – nějak příliš. Takže hned následovalo uvádění na pravou míru, pokud jde o mou osobu, jak je tomu v Čechách zvykem. Nebudu polemizovat s těmi, kde to vidím jako zcela zbytečné. Na primitivní, stupidní a lživé bláboly v Reflexu není proč reagovat. Pro příště jej již nebudu kupovat. Polemizovat s ním by znamenalo mu přikládat nějaký význam.

V jedněch novinách si pro změnu vybásnili, že jsem při svém soukromém letu do Londýna předminulý týden zdržel letadlo Ryanairu. No, kdo jiný to dokáže, že? A pak zajímavý článek v Bakalových HN. Vlastně docela pozitivní, až na závěr. A o ten v něm šlo. Jiří Paroubek prý ukončil úspěšnou kariéru ve vysoké politice, protože v březnu 2009 nechal padnout Topolánkovu vládu a na podzim 2009 zrušil mimořádné volby do sněmovny.

Kladu si otázku, proč zrovna Bakalovy HN – a jejich nejbystřejší redaktor – mají tak silný zájem na tom zakrýt realitu let 2009 – 2010. Byl jsem – a nejen já, i má rodina – v té době dlouhé měsíce v českých médiích likvidován, otravován a ničen (i HN přišly tehdy se svou „troškou“ do mlýna). A teď fakta. Topolánkova vláda neměla již dlouhé měsíce před svým pádem potřebnou většinu poslanců ve sněmovně. A nejbližší spolupracovník premiéra Topolánka se pokusil zabránit odvysílání pořadu diskvalifikujícího Topolánkovu vládu pro útok na svobodu slova (snaha zabránit pořadu o exposlanci Wolfovi podporujícím ne jistě nezištně vládu) v programu ČT. Kdo chce, ten si jistě pamatuje, že jsem tehdy veřejně nabídl (po pádu jeho vlády) premiéru Topolánkovi, že jeho vláda může i po vyjádření nedůvěry pokračovat v práci až do ukončení evropského předsednictví. Měl jsem jedinou podmínku, a sice aby skončil ve funkci ministr vnitra Langer a nejvyšší státní zástupkyně Vesecká. M. Topolánek to ale odmítl. Patrně proto, že věděl, že jeho vláda, postrádající většinu ve sněmovně, již nic neprosadí. Prostě, hoši se chtěli zbavit odpovědnosti.

A jak jsem zrušil volby do sněmovny plánované na říjen 2009? Vlastně jsem to nebyl já, ale Ústavní soud, který se přitom zcela neústavně opřel o „ústavní stížnost“ jednoho jediného poslance sněmovny Melčáka. Ten už „obětavě“ a „nezištně“ (jednalo se přitom o poslance zvoleného na kandidátce ČSSD) napomohl vzniku a existenci Topolánkovy vlády, která tak mohla přes dva roky ničit stát svými „reformami“.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

No, zkraťme to. Ústavní soud zcela protiústavně zrušil ústavní zákon, kterým bylo parlamentem zkráceno období, a otevřela se tak cesta k mimořádným volbám.

Ústavní soud flagrantně pošlapal ústavu a vehnal – po zrušení předčasných voleb – politickou elitu země do pozice, ve které bylo každé politické rozhodnutí špatné. A to byl ostatně také úmysl loutkářů v pozadí – co nejvíce oslabit dosavadní politické strany, a zejména ČSSD, kterou jsem tehdy vedl, a uvolnit tím prostor pro jiné strany (TOP 09 a VV).

Proč je po šesti letech pro Bakalovy noviny dnes důležité přehazovat odpovědnost za zrušení předčasných voleb na mě? Ví o tam Z. Bakala něco více nežli to, že na volební kampaň ODS, TOP 09 a Věcí veřejných v roce 2010 věnoval téměř třicet milionů korun? Těch 44 tisíc bytů na Ostravsku za to jistě stálo. Mají hodnotu zhruba 35 miliard korun… Proč se o ně dělit s nějakými nájemníky, že?

Bylo to to jediné, do čeho tehdy Bakala investoval? A co Američané (tedy jejich tajné služby)zahořklí poté, co jsem smetl jejich špatný nápad s umístěním radarové (vojenské) základny 60 kilometrů od Prahy.

Proto jsem se – kromě jiného – po volbách do sněmovny v roce 2010, v nichž zvítězila ČSSD, rozhodl sám skončit v cele sociální demokracie. Bylo to nepochybně správné rozhodnutí. Pokud by dlouhodobá a samozřejmě stresující štvanice vůči mně a mé rodině trvala, dnes bych již nejspíše nežil. Ostatně, jsem přesvědčen o tom, že vážné zdravotní problémy mé ženy z poslední doby měly příčinu v léta se usazujících vrstvách stresu plynoucího ze zbabělých útoků, které na ni probíhaly v médiích.

No, a že se poté, po volbách objevil Nečas, Bárta, Kalousek a jejich vláda, je sice smutné, ale rozhodli se pro to sami voliči. Jistě si užili…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice