Paroubek: „Profíci“ na ministerstvu dopravy to nezvládli

18.11.2014 20:34

A. Babiš slíbil, že do české politiky namísto stávajících nemehel dostane profíky. Naplňování tohoto jeho bohulibého záměru však dostalo první vážnou ránu na ministerstvu dopravy, kterému se letos podle odhadu Státního fondu dopravní infrastruktury nepodaří vyčerpat 14 miliard korun v investicích (!).

Paroubek: „Profíci“ na ministerstvu dopravy to nezvládli
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Prostě, politik nového typu, profík – nemehlo Prachař, sice, pravda, díky předchozím ministrům převzal rozvrácené ministerstvo, ale zejména ŘSD svými nekompetentními personálními zásahy dokázal za svého nedlouhého působení v čela ministerstva dostat do ještě horší situace, než ve které se nacházelo před jeho nástupem do funkce ministra dopravy. Tedy díky působení Nečasovy vlády a ministrů dopravy této vlády v čele s V. Bártou či za působení zemanovského chaota Žáka, ministra dopravy Rusnokovy vlády.

Myslím si, že A. Babiš by se měl za nevhodnou nominaci speditéra Prachaře z nevelké firmy do čela jednoho z nejsložitějších ministerstev lidem omluvit. Doufejme, že na dalších ministerstvech a úřadech magistrátů, zejména velkých měst, které vede či povede hnutí ANO, nedopadnou profíci všichni z jeho řad stejně jako na ministerstvu dopravy…

Ministryně Válková a designovaná primátorka Krnáčová jsou velkými adeptkami na další držitelky titulu profíků – nemehel.

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

reklama

autor: NS - LEV 21

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.