Paroubek: „Proradarová aliance“ opět na nohou

15.06.2015 14:00

V americkém tisku, dokonce ve velmi vlivných New York Times, které mají vždy silné vazby na administrativu amerických demokratických prezidentů, se objevila informace o tom, že americké ministerstvo obrany připravuje plán na rozmístění tanků, bojových vozidel a dalších těžkých zbraní pro až 5000 vojáků v pobaltských zemích a dalších několika státech východní Evropy.

Paroubek: „Proradarová aliance“ opět na nohou
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Na podporu této zatím virtuální možnosti se u nás vytvořila již „osvědčená proradarová“ aliance stran, které již v letech 2007–2009 podporovaly umístění americké radarové základny 60 km od Prahy.

Tehdy bez jakýchkoli závažných vnějších důvodů. Stoupenci umístění radaru na našem území vágně hovořili o iránském raketovém nebezpečí, které dodnes neexistuje.
Až dnes je i méně bystrým jasné, že šlo ve skutečnosti o záležitost zaměřenou proti Rusku. Rusko by tehdy na umístění dvou amerických základen odpovědělo umístěním raket středního doletu v kaliningradské oblasti a namířilo by je na nás a na Polsko. Vlna studené války by tak přišla již o sedm let dříve, nežli k ní došlo.

Souhlasím s těmi českými politiky, kteří se domnívají, že v tuto chvíli pro umístění amerických vojsk v ČR žádné důvody neexistují.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.