Paroubek: ŘSD je příkladem zhroucení organizační struktury

22.09.2014 12:05

Jedna z nejdůležitějších veřejných institucí v zemi – ŘSD – která má řídit výstavbu liniových staveb a starat se o jejich údržbu a jejíž rozpočet se pochybuje v řádu desítek miliard korun, se zřejmě dostala do úplné personální i organizační krizové situace.

Paroubek: ŘSD je příkladem zhroucení organizační struktury
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Může za to do jisté míry i současný ministr dopravy A. Prachař, který prostě neměl šťastnou ruku při výběru vedení ŘSD. Hlavní vinu na tomto tristním stavu ŘSD ale nesou ministři dopravy Nečasovy vlády, mezi nimiž se svou hloupostí a neschopností vyznamenal zejména V. Bárta. A abych nezapomněl, také ministr dopravy Zemanovců plně zapadl do této hvězdné pěchoty manažerů.

V současné době ŘSD není schopno téměř ničeho, a tak zřejmě nikoho nepřekvapí, že naprostá většina zakázek vypsaných touto institucí v období od března do srpna tohoto roku byla zadána tak, že bylo osloveno jen několik předem vybraných firem.

Pokud ministr dopravy nebude schopen, a zdá se, že ten současný skutečně nebude, věnovat pozornost personálnímu vybavení v nejvyšším manažerském okruhu ŘSD, bude zřejmě trvat velmi dlouho, než se situace v této organizaci změní k lepšímu. Nejde pouze o to být technicky schopen utrácet desítky miliard z SFDI, ale také o to zajišťovat projektovou a územní připravenost (výkupy pozemků) a organizovat desítky výběrových řízení.

Zatím to však vypadá, že ŘSD je jednou z největších slabin současné vlády.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky