Paroubek: Rekordní podpora eura

06.03.2017 16:43

Podle průzkumu provedeného evropskou agenturou Eurobarometr je podpora eura v zemích eurozóny, tedy v zemích, kde se platí eurem, na rekordních 70 %. Tedy, je zhruba na úrovni, která byla dosahována v rekordních letech 2006 a 2008.

Paroubek: Rekordní podpora eura
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Nejhlouběji podpora eura poklesla v rámci eurozóny zhruba před čtyřmi lety, a to na 62 %. Přes veškerou tzv. „krizi eurozóny a EU“, je tedy podpora jednoho z nejdůležitějších integračních činitelů senzačně vysoká, a hlavně se zvyšuje.

V České republice bude však euro díky manévrům a podivným trikům s oslabováním koruny, které provádělo a provádí vedeni ČNB, nejdříve za čtyři či pět let, a to v kurzu, který bychom si v tuto chvíli příliš nepřáli, a ve kterém se budou přepočítávat naše vklady, důchody a mzdy.

Nejvyšší podporu ze všech zemí eurozóny má euro v Německu a Irsku (v obou zemích je to 80 %).Nejmenší je v Itálii se solidními 52 %.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…