Paroubek: Řešení deficitu je ve správné fiskální politice, ne v almužnictví

21.04.2014 18:41

Pan prezident zjevně těžce nese, že nemá v rukou žádná grandiózní témata, kterými se dostane do učebnic.

Paroubek: Řešení deficitu je ve správné fiskální politice, ne v almužnictví
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Milovaný velkoprůplav mu rozmetali na prvočinitele, Temelín skončil, SPO je vepsí, poloprezidentský systém mu zabily výsledky voleb do sněmovny.

Poslední ze vzletných myšlenek, která ještě zbývá, je snižování státního dluhu. A na to se nikomu moc přispívat nechce. Zásadní průlom v nárůstu příspěvků do Zemanova fondu nepřinesla ani akce „zmalovaná vejce celebrit“ z konce minulého týdne.

K zaplacení státního dluhu 1,7 bilionu korun by bylo třeba takových akcí udělat několik set. Myslím, že stále titíž sponzoři by se rychle unavili. Doporučil bych panu prezidentovi, aby si při podobné akci příště hosté na závěrečnou recepci přinesli vlastní potraviny a nápoje. Tak bude pan prezident v úsporách alespoň důsledný.

 Osobně na fond pana prezidenta přispívat nebudu. Od roku 2001 jsem každý rok přispěl na veřejně prospěšné účely v průměru 200 tis. Kč. Při adresném rozdávání peněz lidem i spolkům a jiným organizacím mám pocit, že něčemu pomáhám. Sypat peníze do černé díry státního rozpočtu nemá žádný reálný význam. Řešení státního dluhu je ve správné hospodářské, a zejména fiskální politice státu, nikoliv v donátorství.
 Poradil bych panu prezidentovi, aby se při výkonu své funkce nechal napříště inspirovat politickými postupy německého prezidenta Gaucka, který se od počátku výkonu svého úřadu vydal důsledně cestou duchovně-morálního vedení země.

Jiří Paroubek, expremiér a lídr strany LEV 21 pro volby do EP 

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny