Paroubek: Řešme ve věci uprchlíků konečně příčinu, a ne následek

22.08.2015 8:31

e samozřejmě pěkné, pokud šéf uprchlické Agentury OSN A. Guterres vyzývá obyvatele Evropy k racionálnější debatě o migrantech, ale stejně zajímavé bylo sledovat bezradnost předsedy bezpečnostního výběru R. Váni z ČSSD a poslankyně Langšádlové z TOP 09. Ti včera s chutí mluvili o tom, jak je vlastně potřeba zabránit příchodu milionů migrantů do Evropy, protože ti prostě nejsou schopni sdílet evropské civilizační hodnoty, a de facto chtějí jen parazitovat na vysoké životní úrovni evropské společnosti.

Paroubek: Řešme ve věci uprchlíků konečně příčinu, a ne následek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jiří Paroubek

To je do určité míry jistě pravda, ale podstata je v tom, co naznačil poslanec Váňa, a tedy, že do pohybu se můžou dát další miliony lidí v oblasti Středního východu. Poslanec Váňa jen nevěděl, jak sám řekl, co toho bude impulzem.

Já mu poradím. Tím jednoznačným impulzem k tomu, aby se do pohybu dalo 5-6 milionů lidí, křesťanů, alávitů, drúzů, funkcionářů baasistické strany, vojáků armády syrského prezidenta Asasa a jejich rodin a dalších, by byl pád režimu B. Asada, na kterém dlouhodobě pracují západní velmoci.

Na útěku ze svých domovů jsou čtyři miliony Syřanů

Západ, především USA, Francie a Velká Británie, by měly přestat se snahou o destabilizaci Sýrie, protože udržení B. Asada u moci zabrání vzniku další milionové vlna uprchlíků, kterou by v zásadě již nikdo nebyl schopen zadržet. Sýrie byla až do začátku konfliktu v roce 2011 zemí, která hostila cca 2,5 milionů uprchlíků, především z Iráku a pak také z Pákistánu. Dnes jsou však na útěku ze svých domovů čtyři miliony Syřanů.

Pokud české a ani jiné evropské politické elity nebudou chtít jasně vidět fakta, tak jak se vyvinuly v Sýrii, není šance řešit zásadním způsobem otázku uprchlíků.

Samozřejmě, uprchlictví z Afriky má poněkud jiné příčiny, a jde o to stabilizovat situaci v Libyi, přes kterou proudy uprchlíků do Evropy přicházejí.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby