Paroubek: Richard Falbr si nevidí na špičku nosu

27.04.2014 11:35

Vyjádření bývalého lídra odborů a dlouholetého poslance Evropského parlamentu Richarda Falbra na sjezdu ČMKOS, kde charakterizoval Amazon jako otrokářskou firmu, je nehorázné.

Paroubek: Richard Falbr si nevidí na špičku nosu
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

R. Falbr dlouhodobě považuje svou dvěstětisícovou gáži poslance EP za zcela přiměřenou. Určitě se také těší na vysokou evropskou penzi za deset let strávených v EP. V minulém volebním období proslul Falbr zejména jako poslanec – vyspavač ve schůzích EP, nic víc. R. Falbr by měl přát práci i jiným, když už jako letitý harcovník (78 let) přesluhuje. Pracovní podmínky, které lidem nabídne na jižní Moravě firma Amazon, nebudou jistě činnostmi obvyklými u firem v Silicon Valley. Vycházejme ale při hodnocení investice z kvalifikační struktury nezaměstnaných v Jihomoravském kraji. Ta prostě odpovídá složitosti rozhodující části v Amazonu.

Před osmi lety jsem jako český premiér poslouchal podobné žvanění, jako je dnes to Falbrovo, o tom, že k nám přicházejí jenom montovny, v případě obří investice společnosti Hyundai. Já jsem tehdy profesionální politické pochybovače odmítl a investici Hyundai prosadil.

Dnes je to největší zahraniční investice u nás (32 miliard korun), kterou si od nás investor na zádech neodnese. Tato investice přímo vytvořila 3 300 pracovních míst a 7 000 míst vytvořila u subdodavatelů. Hyundai nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji snížil o 2,5 % a vytváří více než 2 % DPH celé České republiky.

Kdyby hloupost nadnášela, milý Richarde...  

Jiří Paroubek, expremiér a lídr strany LEV 21 pro volby do EP

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce