Paroubek: Rusnokova vláda bude smutným pomníčkem v českých dějinách

17.12.2013 15:20

Chování Rusnokovy, neboli také Zemanovy vlády kritizuji dlouhodobě. Ačkoliv byla tato vláda a její ministři opakovaně vyzýváni k tomu, aby nečinili žádná nevratná, významná či personální řešení, děje se pravý opak.

Paroubek: Rusnokova vláda bude smutným pomníčkem v českých dějinách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Kabinet Jiřího Rusnoka se chová jako na dobitém území. Jsem rád, že jsem pro vznik této vlády nehlasoval.

Vláda pod vedení Jiřího Rusnoka – aniž by měla jakýkoliv mandát – zadává šest krát více veřejných zakázek bez výběrového řízení, nežli vláda Nečasova. To osobně považuji za významný signál toho, jak někteří ministři současné vlády přistupují ke své práci pro veřejnost. Jistě by byla zajímavá analýza toho, jaké firmy dostávají od vlády zakázky. Kam miliardy korun z veřejných prostředků vlastně odcházejí…

Ačkoliv osobně znám Jana Kohouta a považuji jej za jednoho z mála profesionálů zastoupených v Rusnokově kabinetu, překvapila mne zpráva, že hodlá ještě nyní dělat rychlé personální změny na některých ambasádách. Jako by to nemohlo počkat několik týdnů na příchod nového ministra zahraničních věcí v budoucí vládě, která na rozdíl od té současné povládne s důvěrou Poslanecké sněmovny. Jan Kohout by to už měl nechat na někoho jiného a nekazit si zbytečně svou pověst.

Prezidentská vláda Jiřího Rusnoka bude smutným pomníčkem neukojitelných ambicí některých českých politiků v našich dějinách.

Jiří Paroubek, předseda LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …