Paroubek: S podporou SPD mají sňatky homosexuálů v Německu šanci

02.07.2017 16:01

Sňatky homosexuálů se daří díky německé vládní SPD dostat velký kus k jejich schválení ve Spolkovém sněmu.

Paroubek: S podporou SPD mají sňatky homosexuálů v Německu šanci
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Zatím byly proti klerikální strany CDU/CSU a v nich došlo k velkému, můžeme říci dějinnému, zvratu. Kancléřka Merkelová v rozhovoru pro časopis Brigitte vysílaném internetovou televizí se vyjádřila, že ponechá na jednotlivých poslancích CDU, zda se budou chtít při hlasování zdržet či naopak hlasovat proti anebo podpořit návrh zákona umožňující sňatky homosexuálů.

Také v České republice je tato otázka stále otevřená a zatím neexistuje žádná velká politická strana, která by se této otázky chytila jako velkého politického tématu. V průzkumech veřejného mínění, jak se zdá, přes polovina českých občanů se domnívá, že je to správná věc.

V české sociální demokracii zatím chybí odvaha Schulzovy SPD. Chybí odvaha a představivost. Já si umím představit, že SPD, případně i ČSSD, pokud tento názor podpoří, získá na oplátku voliče z této společenské minority.

Konec konců ČSSD to byla, která pod mým vedením jako premiéra na jaře roku 2006 prosadila v parlamentně zákon o registrovaném partnerství. A nejen v parlamentě, ale také jej uhájila proti vetu prezidenta republiky kvalifikovanou většinou 101 poslanců sněmovny.

ČSSD by tak měla v kontinuitě své politiky na co navazovat. Toto velké politické téma před volbami do sněmovny by nemělo ČSSD uniknout.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.