Paroubek: Škromach si nasazuje Zemanovy boty, jde-li o homosexuály

11.03.2015 21:32

Miloš Zeman ve svých veřejných vystoupeních používá tolik vulgarit, zjednodušení, nepřesných citací a také úvah, které jsou hodny devatenáctého století (segregace zdravotně postižených dětí či romských dětí z veřejných škol apod.), což je pro politika, který se opírá o levicové voliče na pováženou.

Paroubek: Škromach si nasazuje Zemanovy boty, jde-li o homosexuály
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

M. Zeman se ve svých veřejných vyjádřeních opírá o předsudky levicových voličů než, aby se snažil o to, přicházet s moderním pohledem na svět.

Vždycky jsem považoval Z. Škromacha za dobrého politika, který svého času velmi dobře zvládnul resort práce a sociálních věcí. Myslím, že v něm by byl i dnes užitečný. Také on ovšem, podobně jako Zeman, chce působit zřejmě spíše s ohledem na svou možnou budoucí kandidaturu na prezidenta republiky, na předsudky voličů, nežli na jejich lepší stránky.

Tvrzení, že „homosexuálové nám volby nevyhrají“, je toho důkazem. Snad by spíše stálo za to zdůraznit, že v roce 2006 sociální demokracie tehdy – pravda pod mým vedením jako premiéra a možná i pod mým velmi silným tlakem – prosadila proti názoru prezidenta, ODS a KDU-ČSL, zákon o registrovaném partnerství. Jsem dodnes hrdý na to, že se mi podařilo prosadit již před devíti lety tak pokrokový zákon, který dosud řada vyspělejších demokracií na evropském kontinentu postrádá.

Být na Zdeňkově místě, spíš bych se vrátil k tomu, co je pozitivní a k úvahám, kdy bude možné jít v prosazení rovnoprávnosti homosexuálů a homosexuálních párů ještě dál.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…