Paroubek: Stálo to, hoši a děvčata, za to?

18.03.2016 17:20

Když se v lednu 2011 chystala Krajská konference ústecké ČSSD, byla velká snaha mě tam dovléct, aby mě moji „přátelé“ mohli na místě co nejlépe a nejdůkladněji poblinkat. Ano, titíž „přátelé“, které jsem v Ústeckém kraji v letech 2006–2010 přivedl k vynikajícím (do té doby až na jednu výjimku nevídaným) volebním výsledkům.

Paroubek: Stálo to, hoši a děvčata, za to?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Petr Benda, do té doby (do ledna 2011) předseda ústecké ČSSD, to na konferenci schytal za mě. A nejvíce tam řádili Houska, Vaňhová a Fišera, protagonisté budoucího korupčního prostředí. Jak jsem jim jen vadil, jak mě jen toužili odstranit… Včerejší (14. 3.) vysílání pořadu Reportéři na ČT přineslo zcela otevřený a smutný pohled na tuto korupční kauzu.

Spolupracující obviněný Petr Kušnierz, bývalý ředitel úřadu ROP Severozápad (zahrnující Ústecký a Karlovarský kraj), přiznal, že byl při stanovování výsledků veřejných soutěží úkolován krajskými politiky. A ukazuje přitom na vedení obou krajů, na exponenty ČSSD i ODS v nich.

Nejvíce se v souvislosti s korupcí na bývalém ROP Severozápad mluví o stále ještě současných politicích ČSSD (hejtmanka Vaňová, A. Fišera). A mluví se i bývalých politicích ČSSD (primátor Ústí Mandlík, vicehejtman Kouda) a ODS (někdejší náměstek hejtmanky Vaňhové J. Šulc). Zdá se, že policie a státní zastupitelství nyní intenzivně pracují na rozšíření obžaloby v celé kauze tunelování a korupce na ROPu Severozápad o tyto osoby.

Krajští politici ČSSD v Ústeckém kraji evidentně pokládali krajskou konferenci své strany v lednu 2011 za Rubikon, za okamžik, kdy měli pocit, že mohou začít loupit. Do té doby, dokud v tomto kraji trval můj vliv, se loupit neodvážili…

Stálo jim to za to? Jeden je zamordovaný, další obžalovaný ve dvou procesech. A teď k němu zřejmě přibydou další figury ČSSD. Shodou okolností ti, kteří mě v lednu 2011 poblinkávali na krajské konferenci a ještě více po ní. Ty v příštích letech opravdu nečeká nic dobrého. Podle průzkumů veřejného mínění má v současnosti ČSSD v Ústeckém kraji 11 % preferencí…

J. Foldyna se svými xenofobními a jinak kuriózními názory dosáhne jako lídr krajské kandidátky ČSSD pouze toho, že ztratí ještě tak 2 % romských hlasů, které by mu jinak jaksi automaticky spadly do klína.

Opravdu to stálo za to?

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.