Paroubek: Státní podnik nemusí znamenat nejvýhodnější řešení

24.11.2014 21:59

V pátek se v médiích objevily informace o tom, že ministerstvo financí chce zakázku na vytvoření systému elektronické evidence tržeb přidělit bez veřejné soutěže.

Paroubek: Státní podnik nemusí znamenat nejvýhodnější řešení
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Jde při tom o zakázku, jejíž počáteční náklady jsou čtvrt miliardy korun, ale každoročně si tato zakázka vyžádá ještě desítky milionů na správu systému. Na hlavu ministra Babiše díky této informaci dopadla tvrdá kritika a ministerstvo financí ještě v pátek přišlo s tím, že půjde sice o zakázku bez soutěže, ale zato ji dostane státní podnik.

Zakázku chce prý ministerstvo financí zadat podniku Státní pokladna Centrum sdílených služeb, který vznikne v lednu oddělením od Státní tiskárny cenin. Ale to, že tuto největší zakázku na největší technologický projekt současné vlády dostane státní firma, stále neřeší otázku, zda půjde o hospodářsky a technicky nejvýhodnější řešení. To by bylo dobré ověřit veřejnou soutěží.

Andrej Babiš do omrzení opakuje, že se kradlo, že je třeba zprůhlednit hospodaření státu a zlepšit kontrolu veřejných peněz. Myslím si, že ministr financí Babiš by měl právě na zakázce na systém evidence tržeb ukázat, jak vážně svá slova myslí.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.