Paroubek: Svévole ministra Dienstbiera

11.05.2015 16:32

Až do dnešního dne jsem se nechtěl vyjadřovat k problému stávkové pohotovosti, a nyní již i stávky zaměstnanců Agentury pro sociální začleňování, jejíž zaměstnanci takto protestují proti svévolnému odvolání šéfa agentury, M. Šimáčka, ministrem Dienstbierem.

Paroubek: Svévole ministra Dienstbiera
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

V dnešním Právu se však objevil nejspíše objednaný článek na podporu postupu ministra Dienstbiera. Tento článek mě svými argumenty naprosto pobouřil a galvanizoval k vyjádření jasného stanoviska ve prospěch zaměstnanců agentury.

Agentura pro sociální začleňování funguje, podle mého, velmi uspokojivě a nevidím zde žádný důvod pro odvolání jejího šéfa. Dienstbier by měl jasně říci, že tyto důvody nejsou věcné, ale stranickopolitické.

Takhle se ale korektní politika nedělá. Státní agentura není osobní léno ministra. Dienstbierův postoj je pro sociální demokracii obzvláště nepříjemný, protože veřejnosti jasně ukazuje, jak je dnešní vedení této strany ochotno postupovat proti zaměstnancům. A je jedno, zda jsou odboráři, či nikoli. Všichni informovanější ovšem vědí, co za „tím“ vězí. Pan ministr chce mít v čele této agentury Roma, a ještě k tomu sociálního demokrata…

Zaměstnancům Úřadu vlády přeji ve sporu s feudálně postupujícím ministrem Dienstbierem, který se tak často a rád tváří jako přítel lidu, hodně úspěchů.

Jiří Paroubek  

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.