Paroubek: Tato vláda převzala žalostné dědictví, ale pozor, aby nedošlo k další rituální popravě ministra dopravy

16.04.2015 8:54

Zdá se, že jedním z největších problémů této vlády je neschopnost urychlit výstavbu dopravní infrastruktury. To se jí prostě vůbec nedaří. Vypadá to, že ani nové vedení ministerstva pod D. Ťokem zatím nedokázalo najít správnou cestu k zrychlení výstavby dopravní infrastruktury.

Paroubek: Tato vláda převzala žalostné dědictví, ale pozor, aby nedošlo k další rituální popravě ministra dopravy
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Současná vláda zdědila po předešlé pravicové Nečasově vládě a po neschopném ministru dopravy Rusnokovy vlády Žákovi žalostné dědictví, pokud jde o nedostatečnou připravenost liniových staveb, tedy především dálnic.

Vláda by k řešení tohoto velkému problému měla přistupovat nikoli pouze jako k problému jednoho resortu, ale jako k problému vlády jako celku. Podle mého názoru zde chybí vládní program rozvoje stavebnictví a rozvoje jeho jednotlivých segmentů (bytová výstavba, liniové stavby, veřejné stavby apod.). Nechat to jen na ministerstvu dopravy je nedostačující. To by pak dosavadní nepříznivý vývoj ve stavebnictví mohl probíhat do nekonečna. A po čase by byl spojen s další rituální popravou ministra dopravy, aniž by se ovšem systém řízení veřejných investic změnil žádoucím způsobem.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7