Paroubek: Tomáš Hudeček a jeho slovo chlapa

23.06.2014 15:01

Někteří radní i současný pražský primátor Tomáš Hudeček a bývalý primátor Bohuslav Svoboda byli za své působení v kauze Opencard posláni před soud. Jsou obžalováni z porušení pravidel hospodářské soutěže a porušení povinností při správě cizího majetku.

Paroubek: Tomáš Hudeček a jeho slovo chlapa
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Ještě loňského srpna pan současný primátor ubezpečoval veřejnost, že v případě, že bude v souvislosti s Opencard, na kterou podle slov P. Béma, budeme jednou hrdí, obžalován, rezignuje na svůj post primátora. Teď je ale vše jinak. Hudeček podle svých slov sice ctí, že by politici neměli lpět na své funkci, pokud je čeká soud, ale sílící pochyby o vyšetřování a snaha definitivně vyřešit kauzu Opencard jej prý naopak dovedly k rozhodnutí pokračovat v jeho úsilí. Prý nebude ustupovat tlaku různých politicko-byznysových skupin. Takže na post primátora nerezignuje, ale navíc ještě kandiduje na tuto pozici i v letošních volbách. Za ODS mu bude konkurentem Bohuslav Svoboda, ostatně stejně „postižený“, a tedy obžalovaný ve zmíněné kauze.

Podle Hudečkových slov se zdá, že si svou funkci primátora plete s rolí vyšetřovatele. Nutno podotknout, že primátorování mu zrovna dvakrát nejde (prodražení už tak předražené stavby tunelu Blanka a i jeho chování v souvislosti s Opencard), ovšem to z něj vyšetřovatele nedělá. Nevím, v jakém úsilí to chce vlastně pokračovat, ale pokud to není úsilí co nejvíce znevěrohodnit a znedůstojnit pozici primátora hlavního města, měl by okamžitě odstoupit a společně s B. Svobodou zvážit svou kandidaturu v podzimních volbách. Neboť vážně hrozí, že se oba budou zúčastňovat zasedání pražské rady přímo v nápravném zařízení.

Jiří Paroubek, expremiér a předseda strany LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…