Paroubek: Trump změnil svůj volební tým

19.08.2016 13:33

D. Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA, neprožívá právě snadné období. Je zřejmé, že velká část amerických médií podporuje, jako již tradičně, Demokraty, a média spojená s Wall Streetem jednoznačně podporují a budou podporovat H. Clintonovou.

Paroubek: Trump změnil svůj volební tým
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Také většina intelektuálů a celebrit z oblasti showbussinesu bude, jak se podle jejich dosavadních postojů zdá, na straně demokratické kandidátky. V průzkumech veřejného mínění se nůžky mezi Clintonovou a Trumpem začaly rozevírat silně v neprospěch D. Trumpa…Z dvou desítek posledních průzkumů veřejného mínění nevedl D.Trump ani v jediném.

Pokud chce Trump ještě něco do voleb změnit, musí "něco" udělat. A to nejlépe ve svém bezprostředním pracovním okolí. Zřejmě se mu zatím velmi obtížně sestavuje stínový vládní kabinet, kde by byla jména těžkého kalibru, která by pozitivně oslovila americkou veřejnost. Taková jména totiž Trump zatím nepředstavil.

Samozřejmě, že je pro něj složitá také situace, kdy se řada činitelů Republikánské strany veřejně vyslovuje proti jeho kandidatuře. Voliči ve volbách nemilují rozdělené strany, a to se Republikánům stalo.

Ať je Clintonová jaká chce, zatím se jí díky jejímu stranickému rivalovi Sandersovi podařilo alespoň opticky udržet jednotu řad Demokratické strany. I když do hlav Sandersových voličů nikdo nevidí.....

Trump proto přistoupil ke změnám ve svém volebním týmu, Do jeho čela se mu podařilo získat Stephena Baronna a Kallyanne Conwayovou. Do volebního týmu ovšem získal také velmi kontroverzní osobu Paula Manaforta, který vedl volební kampaň i pro bývalého ukrajinského prezidenta Janukovyče. Mimochodem volební kampaň velmi úspěšnou, neboť Janukovyč nebyl zrovna favoritem prezidentských voleb, a také kampaň agresivní. Pokud by tento styl kampaně přenesl i do USA, má se H. Clintonová na co těšit.

P. Manafort ovšem na svých zádech nese těžké politické závaží, neboť je obviňován, že vyváděl peníze z Janukovyčových volebních fondů na konta lobbistů v USA. To je samozřejmě vážné a diskvalifikující obvinění alespoň pro část americké veřejnosti.

Otevřeně řečeno, nepamatuji si, že by někdo z prezidentských kandidátů Demokratů či Republikánů v posledních desítkách let měl ve svém nejbližším okolí, ve volebním štábu takto problematickou osobu. Uvidíme, co přinesou další týdny. Zda bude a nakolik bude tento tým lidí, který Trump, jak se zdá, v posledním možném okamžiku na konci prázdnin, před zářijovým a říjnovým vrcholem volební kampaně, sestavil, úspěšný.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…