Paroubek: Tvrdý boj o Prahu zahájen

20.09.2018 19:42

V úterním denním tisku byly uvedeny dva rozhovory s lídry dvou volebních stran, které usilují o velmi dobrý volební výsledek ve volbách na pražskou radnici. Tím jedním lídrem je bývalý primátor za ODS Svoboda a tím druhým lídrem je hlavní představitel hnutí Praha sobě Čižinský.

Paroubek: Tvrdý boj o Prahu zahájen
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Oba dva vyjadřují zajímavé názory na investiční politiku hlavního města a zejména B. Svoboda, jehož strana má velkou šanci za tři týdny v boji o pražskou radnici zvítězit. Projevuje velké nepochopení například pro otázku výstavby bytů. Prý se mají odstranit povolovací zádrhele u výstavby čtyřiceti tisíc bytů, které chtějí v Praze developeři postavit a problém je vyřešen. Pan doktor Svoboda vůbec nechápe, že určitá část veřejnosti po vyhlášení nových pravidel k čerpání hypoték prostě již na hypotéční financování nikdy nedosáhne. A významná část by na ně nedosáhla již nyní.

I v Praze tedy bude velký počet lidí, kteří budou chtít levné nájemní byty a nebudou mít na to, aby si pořizovali vlastnické bydlení. Starosta Prahy 7 Čižinský je ve svých vyjádřeních poněkud pružnější. Ale prakticky vylučuje i povolební spolupráci s ODS a jako hlavní partnery vidí po volbách Piráty a volební stranu Spojme síly pro Prahu! (TOP 09, Starostové a další pravostředové subjekty).

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Celkově až na samotného Čižinského by se jednalo o politické subjekty a persony, které s komunální politikou mají spíše okrajové zkušenosti. To plně platí pro Piráty, ale také pro řadu lidí z hnutí Praha sobě a zcela jasně pro oba lídry hnutí Spojme síly pro Prahu! - Pospíšila a Marvanovou. Ti nevědí o komunální politice vůbec nic. A učit se to, jim bude trvat rok, možná i delší čas.

Pokud výkon pražské městské rady byl v těch posledních čtyřech letech především (ale nejen) zásluhou primátorky z hnutí ANO Krnáčové špatný, může mít nová městská rada ještě horší výsledky, pokud nevsadí na kompetentnost, ale na krasořečnění. Pravdu má Svoboda když říká, že efektivní rada, v níž funguje spolupráce, může být založena na kooperaci maximálně tří politických subjektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šmarda (SOCDEM): Pracující mají nárok na větší ochranu a silnější postavení

12:16 Šmarda (SOCDEM): Pracující mají nárok na větší ochranu a silnější postavení

Odmítáme prodlužování zkušební doby a zkracování výpovědní doby, odmítáme výpovědi e-mailem, žádáme …