Paroubek: Uvědomují si politici Západu rozsah ukrajinských ekonomických potíží?

20.09.2014 7:34

Médii dnes proběhla zpráva, že kanadský premiér S. Harper při návštěvě ukrajinského prezidenta Porošenka v Kanadě přislíbil Kyjevu půjčku 200 milionů dolarů na obnovu ukrajinské ekonomiky a smlouvu o zóně volného obchodu s Ukrajinou.

Paroubek: Uvědomují si politici Západu rozsah ukrajinských ekonomických potíží?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Z této informace se zdá, že si premiér Harper, stejně jako mnoho dalších politiků Západu, neumí vůbec představit, jak obrovské ekonomické problémy Ukrajina má. Aby se země dostala z reálné hrozby státního bankrotu, v němž nyní oběma nohama stojí, potřebuje zhruba 250–300 miliard eur, dále jsou třeba desítky, možná dokonce stovky dalších miliard na vybudování fungující, se západní Evropou srovnatelné infrastruktury, jež je nutností pro následný masivní příliv investorů ze zahraničí. A ještě další stovky miliard korun potřebuje Ukrajina na modernizaci průmyslu národního hospodářství.

Ve hře, v níž se hraje o Ukrajinu, tak částka 200 milionů dolarů představuje pouze drobné, které možná pomohou obrazu Západu v očích médií, ale které na tristní hospodářské situaci, v níž se Ukrajina nachází, nemohou změnit vůbec nic.

Jiří Paroubek, expremiér a předseda strany LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …