Paroubek: V Josefu Masopustovi odchází mimořádný fotbalista, dobrý otec a čestný člověk

30.06.2015 9:33

Když jsem Josefu Masopustovi přál vše nejlepší k jeho osmdesátým narozeninám, psal jsem v osobním dopise o jeho velkém fotbalovém umění. Nebyl jsem fanouškem fotbalové Dukly, kde J. Masopust strávil svá nejlepší léta, ale přesto jsem tu a tam stadion na Julisce navštěvoval, a to právě kvůli velkolepému fotbalovému umění J. Masopusta.

Paroubek: V Josefu Masopustovi odchází mimořádný fotbalista, dobrý otec a čestný člověk
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Po úmrtí J. Bicana se J. Masopust svěřil, že byl od malička velkým fanouškem pražské Slavie, a to kvůli fotbalovému umění J. Bicana, V. Kopeckého a F. Pláničky. Věhlasu těchto fotbalových velikánů J. Masopust nejen dosáhl, ale také jej překonal. V roce 1962 byl časopisem France Football vyhodnocen nejlepším fotbalistou Evropy, neboť byl na mistrovství světa v Chile suverénně nejlepším hráčem stříbrného československého týmu, a přiřadil se tak k nejlepším fotbalistům té doby, jakými byli Pelé, Eusébio či Di Stéfano. J. Masopust byl také vynikajícím trenérem, a to nejen Zbrojovky Brno, ale také národního týmu.

J. Masopust zůstal po celý život slušným a mimořádně skromným člověkem, který byl po všech stránkách příkladem mladým fotbalistům. Kdyby hrál dnes, vydělával by obrovské peníze. Před padesáti lety byl však fotbal trochu jiný a o jiných penězích.

V J. Masopustovi odchází mimořádný český i světový fotbalista, dobrý otec a čestný člověk. Čest jeho památce.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace