Paroubek: V prezidentově projevu chyběla soudnost

28.12.2013 13:16

Stanovisko předsedy LEV 21 k vánočnímu poselství prezidenta republiky.

Paroubek: V prezidentově projevu chyběla soudnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Projev prezidenta republiky Miloše Zemana, kterým dnes navázal na tradici prezidentských vánočních poselství z první republiky, příliš zajímavých informací pro občany nepřinesl. Dozvěděli jsme se vlastně jen to, že se M. Zemanovi nepodařilo přestat s kouřením cigaret. To je ovšem věc, kterou zřejmě zaznamenal každý, kdo M. Zemana alespoň jednou viděl v televizi.

Zbystřit musel nepochybně pravděpodobný budoucí premiér Bohuslav Sobotka. Prezident Zeman svou výslovnou pochvalou některých ministrů vlastní prezidentské vlády pod vedením Jiřího Rusnoka jasně naznačil, že při jmenování některých "neodborných" ministrů ve vládě ČSSD, ANO a KDU-ČSL může dělat určité problémy. Osobně si myslím, že M. Zeman bude mít snahu zejména u některých jmen vyvolat komplikace. Jmenování nové vlády se tak může významně protáhnout.

M. Zeman využil svého projevu k pochválení sebe a své dosavadní práce v úřadu. To bych mu nezazlíval, ale chyběla mi určitá soudnost. Pokud prezident hovořil o osobní odpovědnosti, měl by se podle toho také chovat. Připomínám, že jeho kancléř Mynář stále nemá nutnou bezpečnostní prověrku. A pokud ji vůbec obdrží, bude to trvat alespoň půl roku. Není podle mě vhodné, aby mezi nejbližší spolupracovníky hlavy státu patřili rok a půl od zvolení M. Zemana lidé, kteří mají problém takovou prověrku získat. Pan Mynář by proto měl být tím prvním v okolí prezidenta, kdo by měl vyvodit osobní odpovědnost.

Jiří Paroubek, předseda LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…