Paroubek: Varování V. Klause a P. Pitharta je třeba brát vážně

20.12.2014 15:10

V. Klaus a P. Ptithart se při představení knihy 25 let poté shodli, že se v České republice vytrácí pluralitní demokracie.

Paroubek: Varování V. Klause a P. Pitharta je třeba brát vážně
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Je to smutné konstatování faktu z úst lidí, kteří byli důležitými činiteli ČR po obnovení československé demokracie a vlastně až do nedávných dnů.

Pokud dnes varují před vytrácením se pluralitní demokracie, mají, bohužel, pravdu. V žádné vyspělé demokratické zemi světa nehraje významnější politickou roli někdo z významných podnikatelů té které země. U nás takovou roli hraje A. Babiš.

Kromě peněz v řádech miliard korun, pokud započteme i nákup vydavatelství MAFRA, které A. Babiš do svého politického angažmá vložil, svou roli hraje
nepochybně také jeho vliv v médiích. Nejenže vlastní největší mediální dům v zemi, který vydává i nejčtenější (rádoby)seriózní deník MfD a spravuje portál idnes.cz, ale také je v dohodě pokud jde o bulvární deníky Blesk a Aha!, což se v posledních dnech projevilo útoky na některé sociálnědemokratické ministry. Zvláště nechutný byl útok na ministra zdravotnictví Němečka.

Je smutné, že zcela v područí A. Babiše je také veřejnoprávní ČT. Ta je plně ve službách tohoto magnáta stojícího v gigantickém střetu zájmů. Je zbytečné hovořit o dalším oligarchovi – Z. Bakalovi – který ke krytí svých hospodářských aktivit využívá médií patřícím k jeho skupině Economia.

To, že firma A. Babiše zvítězila v osmi tendrech z 27 vypsaných státním podnikem Lesy ČR a média to příliš nevzrušovalo a nevzrušuje, je jen smutným dokladem obludného střetu zájmů, který v ČR existuje a který by v opravdu demokratické zemi nebyl možný.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…