Paroubek: Varování německého ministra zahraničí

08.06.2017 10:40

Německá vláda je zjevně znepokojena zahraniční politikou D. Trumpa. V poslední době se z německého politického prostředí, které je jinak, zejména pokud jde o křesťanské strany, mimořádně loajální k Američanům, ozývají úvahy o samostatné vojenské a zahraniční politice EU a tedy i Německa.

Paroubek: Varování německého ministra zahraničí
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

To je nebývalé a je to podle mého soudu správné. Evropa by měla spoléhat především na své vlastní síly. A integrovat jak své vojenské síly do společné odstrašující síly, která bude respektována ostatními velmocemi, tak zejména provádět samostatnou zahraniční politiku, která se může v mnohém lišit i od politiky nejbližšího spojence EU, jímž jsou Spojené státy.

S.Gabriel, německý ministr zahraničních věcí a dvojka německé sociální vládní demokracie, se vyjádřil, že Blízký východ je politickým a vojenským sudem s prachem a velmi kriticky hovořil o masivních dodávkách zbraní na Blízký východ. Ted amerických dodávkách zbraní.

Slova S. Gabriela jsou vlastně přímou kritikou Donalda Trumpa a jeho politiky na Blízkém východě. Tato „Trumpizace“ Blízkého východu není vlastně ničím jiným než obří militarizací této oblastí, neboť Trump jen Saúdské Arábii přislíbil dodávky zbraní a zbraňových systémů za více než 100 miliard dolarů.

To je neslýchaná suma a neslýchaný objem zbraní, které samozřejmě mají potenciál změnit Blízký a Střední východ na sud se střelným prachem, jak o tom hovořil S. Gabriel.

Je jen dobře, že si němečtí politikové již jasně uvědomují všechny konotace, které politika USA na Blízkém a Středním východě může mít. Škoda jen, že si to neuvědomili v době vrcholícího tzv. arabského jara, které vedlo de facto k rozvratu Libye a Sýrie a k tomu, že se směrem do Evropy vydaly statisíce běženců z nejrůznějších zemí Afriky a Asie, ale především samozřejmě z válkou zasažené Sýrie.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…