Paroubek: Věčný příběh slabé koruny

23.06.2017 8:34

Guvernér Jiří Rusnok se v tomto týdnu vyjádřil, že pokud koruna začne posilovat, zasáhne ČNB zvýšením úrokových sazeb.

Paroubek: Věčný příběh slabé koruny
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

ČNB je zkrátka posedlá slabou korunou. ČNB, a členům jejího vedení s jejich astronomickými platy, houby záleží na tom, že jednou, a ten okamžik stále oddalují, budeme platit eurem. A v tom okamžiku budou konvertovány do eur nejen ceny všeho zboží a služeb, ale – co nás spotřebitele nejvíc zajímá – také mzdy a důchody a samozřejmě také naše úspory. Přitom platí, že čím bude koruna silnější, tím to s našimi úsporami a našimi platy v eurech bude lepší.

Jestliže dnes 1 euro za cca 26,30 Kč, pak jeho reálná hodnota může být někde mezi 18 – 20 korunami. Do toho v listopadu 2013 zasáhla ČNB a začala režim intervencí proti posilující se koruně. Režim intervencí stál ČNB přes 2 biliony korun. ČNB tak oddálila přijetí eura a „zajistila" nám, že koruna opravdu nebude rychle posilovat.

A teď nám vedení ČNB slibuje navyšování úroků, aby se snad koruna příliš neposílila. Prostě protinárodní politika vedení ČNB  jako když vyšije. A naši politici, včetně těch levicových, a tedy i sociálně-demokratických  mlčí. Možná tomu jen nerozumí. Ale ono to není tak složité. Chce to jenom odvahu.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce