Paroubek: Vítaná iniciativa A. Merkelové a F. Hollanda

07.02.2015 6:30

Oceňuji pokus A. Merkelové a F. Hollanda, kteří včera přiletěli do Kyjeva s novým návrhem řešení ukrajinské krize, který mají dnes představit také v Moskvě.

Paroubek: Vítaná iniciativa A. Merkelové a F. Hollanda
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Podle informací médií bude návrh mírového řešení situace na východě Ukrajiny obsahovat jednak podmínku, že se Ukrajina nestane členem NATO, což by mělo přispět k tomu, aby byl tento návrh akceptovatelný pro ruskou stranu, a jednak také podmínku, že oblasti na východě Ukrajiny zůstanou součástí území Ukrajiny, ačkoli s jistou mírou autonomie. Pokud jsou tyto informace pravdivé, je možné, že tento návrh bude přijatelný jak pro Kyjev, tak pro Moskvu, a skutečně pomůže ukončit ozbrojený konflikt na východní části ukrajinského území.

Věřím, že ukrajinský prezident, vědom si toho, že mu klíčové země NATO podle posledních vyjádření nadále nechtějí posílat zbraně, i ruský prezident, který si je vědom, že východní část území Ukrajiny nemůže Rusko anektovat, tak jak to udělalo s Krymem, navrhované řešení přijmou a budou se jím řídit.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jiří Paroubek - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie