Paroubek: Výbojná ministryně za hnutí ANO

04.03.2015 21:23

Existující napětí v koalici včera trochu ještě přivila ministryně za ANO Karla Šlechtová sérií vzkazů na sociální síti sociální demokracii pro špatné fungování.

Paroubek: Výbojná ministryně za hnutí ANO
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Koaličního partnera si vzala na paškál také pro špatné čerpání evropských peněz v letech 2007 až 2013.

Paní Šlechtová je ministryní, která zatím ještě nic nepředvedla, tedy kromě občasných, víceméně přihlouplých, výšplechtů na sociálních sítích i jinde. Její vyjádření lze zobecnit, že všichni jsou hloupí a ona jediná je moudrá.

Pracovní výsledky jí řízeného ministerstva tomu ale nenasvědčují. Po tragickém čerpání z evropských fondů v letech Topolánkovy a Nečasovy vlády (2007 – 2013) toho mnoho asi již nemůže dělat, nežli sčítat vzniklé ztráty. Vydává však k tomu tématu poněkud zmatené tiskové zprávy, ze kterých je nicméně jasné, že došlo na má více než tři roky stará slova, že se ve finanční perspektivě let 2007 – 2013 nepodaří vyčerpat 100 až 150 miliard korun.

Paní ministryně však nedokázala zatím nastavit ani systém čerpání peněz z evropských fondů na nové finanční období let 2014 – 2020. Šlechtová jako šéfka rezortu MMR vůbec nerozumí problematice cestovního ruchu a tak se zbavila jediného odborníka, kterého na ministerstvu v této oblasti měla, bývalého šéfa CzechTourismu Vondrušky, který tuto funkci vykonával zdárně 10 let.

K. Šlechtová má ve své kompetenci, kterou tak zuřivě brání, a na kterou jí přitom nikdo nesahá, také bytovou politiku. Je to jedna z priorit vlády B. Sobotky. MMR zatím nezpracovalo ani čárku na programech pro výstavbu komunálních, sociálních a dalších bytů pro příjmově slabší a střední vrstvy obyvatelstva. Ministryně Šlechtová je zkrátka další personální Babišův omyl. Čím dřív si to „Velký šéf“ přizná, tím lépe bude pro něj i pro vládu.

Její silná slova na adresu koaličního partnera celou věc nezmění. Jsou v kontextu s jejími chabými pracovními výsledky spíše pro legraci. Paní ministryně by si zkrátka měla najít jiný job, než který dnes vykonává a kde neudělá tolik škody.

Jiří Paroubek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice