Paroubek: Zajímavé jsou podle SANEPu mírně klesající preference ODS

22.04.2017 12:30

Podle průzkumu agentury pro výzkum veřejného mínění SANEP, známé svým specifickým charakterem dotazování, se stále drží trend velkého odstupu volebních preferencí hnutí ANO a ČSSD.

Paroubek: Zajímavé jsou podle SANEPu mírně klesající preference ODS
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Hnutí ANO proti předchozímu měsíci po dlouhé době sice poněkud ztratilo, ale stále má vysoké volební preference: 27,5 % (v březnu mělo 28,9 %). Ve volebních preferencích ČSSD se naopak sestupný trend nezměnil, a ČSSD tak stále oslabuje, z březnových 17,1 na současných 15,9 %.

Výsledky SANEPu tak jen potvrzují výsledky průzkumů veřejného mínění jiných renomovaných agentur. ČSSD stále ztrácí a hnutí ANO si v zásadě nikým neohrožováno udržuje s velkým odstupem svou pozici vedoucí strany pelotonu s významným náskokem před druhým v pořadí.

Zajímavé jsou podle SANEPu také mírně klesající preference ODS, která by podle tohoto průzkumu dosáhla na 8,9 %, (v březnu to bylo 9,7), což je méně, než jí přisuzují jiné renomované agentury. Zpráva je samozřejmě průběžná, takže není potřeba nic dramatizovat, ale ten trend je zřetelný. Hnutí ANO si udržuje svou pozici a ČSSD mírně ztrácí a oslabuje svou již tak slabou pozici…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…