Paroubek: Zdražení jízdného v Praze není opodstatněné

10.02.2014 16:55

Za velmi nepovedený považuji nápad generálního ředitele pražského Dopravního podniku Jaroslava Ďuriše na zvýšení cen jízdného ve veřejné dopravě v hlavním městě. I když o takovém návrhu bude pravděpodobně rozhodovat až nově složené zastupitelstvo města po podzimních volbách, je třeba začít o tomto problému hovořit nahlas již nyní.

Paroubek: Zdražení jízdného v Praze není opodstatněné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Není podle mého názoru před Pražany obhajitelné, aby cena jízdného vzrostla o 10 %. Zejména v době, kdy vidíme, že stavbu nových stanic metra kvůli předražení vyšetřuje policie. Jak známo, Dopravní podnik se i v minulých letech stal prostředkem pro obohacení úzkých lobbistických skupin spjatých s pravicovými stranami. Podnik se zkrátka dostal do spirály finančních machinací, ze kterých se chce dostat na úkor peněženek cestujících. Je to chybná cesta.

V minulých letech se lidé museli již smířit s malou revolucí v městské dopravě, kdy bylo fungování dopravy značně zredukováno. Stejně tak došlo v posledních letech ke značnému růstu jízdného, aniž by ovšem byl výrazně zvýšen komfort dopravy.

Lidé mají dnes už tak do kapsy hluboko. Lidé ve vedení města i dopravního podniku by se měli soustředit na získání nových peněz a jejich efektivního rozdělování do modernizace vozového parku. Začít by se dalo u toho, že se ukončí loupeže za bílého dne... A bylo by dobré znát, kdo za to všechno skutečně nese odpovědnost.

Jiří Paroubek, předseda LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…