Paroubek: Země neomezených možností

27.05.2015 4:28

Ze zpráv o neveřejné řeči státního zástupce v kauze Nagyová (Nečasová) a spol. u soudu jsme se dozvěděli, že prokurátor soudci navrhl poměrně vysoké tresty pro všechny účastníky kauzy.

Paroubek: Země neomezených možností
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Obzvlášť pikantní je návrh prokurátora na trest odnětí svobody 3 roky a 6 měsíců pro J. Nagyovou - Nečasovou. V jiných zemích na západ a jih od našich hranic – například v Německu či Rakousku – by ovšem nebylo možné, aby někdo dostal trest odnětí svobody za hloupost.
Nevím, zda rozvědčíci vojenského zpravodajství porušili zákon, ale co vím jistě, je fakt, že neměli přijímat „rozkazy“ od pouhopouhé úřednice Úřadu vlády. A pokud je přijali, je to jejich problém, nikoli problém Nagyové - Nečasové.

Na riziko plynoucí z blízkosti vztahu J Nagyové - Nečasové a P. Nečase jsem upozorňoval – velmi decentně – již před sněmovními volbami v roce 2010. Tehdy však bylo obvyklou módou a součástí „dobrého vkusu českých médií“ se mi vysmívat a umlčovat mě… A teď to mají. Nečasova vláda sama byla veleostudou, proč ji teď ještě zvětšovat?

P. Nečas se prostě nikdy neměl stát českým premiérem a je smutné, že česká média, která tomu tehdy nejvíce přispěla (MfD, LN), dnes v maximální možné míře vylévají škopíky špíny na Nagyovou -Nečasovou.

Další perla, která se objevila v českých médiích, se týká Babišova Finančního analytického útvaru (FAÚ). Jedno médium u nás našlo odvahu stručně nás informovat, že FAÚ při šmírování bankovních účtů zájmových osob nikde neeviduje takovýto postup. Tedy neeviduje, když prolomí bankovní tajemství. Zřejmě tomu tak nebylo ani v minulosti, kdy byl ministrem financí M. Kalousek, a už vůbec tomu tak není dnes.

Řekl bych, že Parlament, přesněji Sněmovna, kontroluje mnohem větší hlouposti, než je toto, a Sněmovna by vzhledem k závažnosti prolamování bankovního tajemství měla být prostřednictvím svého výboru či podvýboru informována o tom, kdo a proč dal příkaz k prolomení bankovního tajemství toho kterého účtu.

Takto to vypadá, že A. Babiš může zcela bez problémů a naprosto neprokazatelně využívat informace od FAÚ v konkurenčním boji v rámci své podnikatelské činnosti…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).