Paroubek: Zimola plácá nesmysly

29.04.2017 20:29

Dnes už bývalý jihočeský hejtman Zimola se domnívá, že návštěva u prezidenta republiky jej očistí z vážných obvinění, kterým čelí v kauze výstavby své chaty prostřednictvím firmy svého kamaráda. Jeho ovšem neočistí v této věci ani kdyby se vykoupal v bazénu plném Sava.

Paroubek: Zimola plácá nesmysly
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

To, že Zimola staví svou chatu na Lipně prostřednictvím firmy svého kamaráda, by nebyl takový problém, kdyby tento jeho kamarád nebyl shodou okolností zaměstnán jako šéf jihočeských nemocnic a kdyby nedostával stotisícové sumy odměn, o kterých rozhodoval Krajský úřad v čele se Zimolou. Prostě jasná korupce a po takovém odhalení případu by měl následovat rychlý odchod odhaleného politika do politického ústraní a zapomnění.

Donedávna jsem Zimolu považoval za velkou naději ČSSD. Málo platné, vyhrát v čele krajské kandidátky třikrát za sebou volby, a po třetí dokonce tehdy, kdy se celostátní pozice strany zhroutila, je respektuhodné a ukazuje to na Zimolovy nemalé politické schopnosti. Ale kauza Lipno ukazuje také něco jiného. Ukazuje, že Zimola ztratil jakoukoli obezřetnost a jakýkoli smysl pro proporce a míru. Je to smutné, ale je to tak.

A je spíš zajímavé vidět, že Zimolovi zatím nikdo nedokázal otevřeně říci, že by už prostě neměl být v politice, maximálně tak jen jako řadový člen ČSSD.

Kromě toho neumí Zimola ani pracovat s fakty. Ve včerejší ČT24, kdy ve svém rozhovoru hájil své odstoupení z pozice hejtmana a tvářil se přitom, jako by se tím všechny rány zacelily, se vyjádřil ve smyslu, že také Jiří Paroubek odstoupil z funkce předsedy ČSSD po prohraných volbách.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

J. Paroubek ale sněmovní volby v roce 2010 neprohrál. ČSSD tehdy zvítězila s 22,2 %, což bylo vítězství, které autor tohoto článku sám považoval za hubené, a proto odstoupil z funkce předsedy ČSSD. ČSSD plná Sobotků, Chovanců, Zimolů (a dalších "mužů přítomnosti a zejména budoucnosti") však od roku 2010 neměla nikdy lepší výsledek, než byl tento můj nejhorší volební výsledek. Nejhorší, a přesto vítězný.

Dával jsem tehdy svým odchodem z pozice předsedy straně šanci na nový začátek. To, že ČSSD dnes směřuje k 8-9 % hlasů v podzimních sněmovních volbách, je smutné. To, že ve svém programu sází na stará, poněkud omšelá témata a že se domnívá, že její poslání spočívá ve svatém boji proti oligarchovi, miliardářovi Babišovi, je rovněž smutné. Její poslání přece spočívá především v boji za práva lidí, obyčejných lidi. Lidí práce, důchodců, malých podnikatelů, zkrátka všech těch, kteří žijí z plodů své práce…

Současné vedení ČSSD, a bohužel včetně J. Zimoly, se úplně odtrhlo reality, která ve společnosti je. Ve volbách shoří spolu se Zimolou nebo i bez Zimoly…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…