Paroubek: Zvažuje Babiš další působení v koalici?

04.03.2016 15:42

Andrej Babiš se v těchto dnech pokusil znejistit své koaliční partnery ve vládě vyjádřením, že, pokud koalice podpoří návrh opozičního poslance ve vztahu k vymezení střetu zájmů miliardářů v politice, nedává její další existence smysl.

Paroubek: Zvažuje Babiš další působení v koalici?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Návrh, se kterým přichází TOP 09 a jenž podpoří ČSSD a také lidovci, pokud jde o řešení konfliktu zájmů, ve kterém se v tomto případě nachází A. Babiš, je přitom zcela korektní a naprosto krotký. A. Babiš přece nemůže očekávat, že jeho koaliční partneři mu budou devótně přisluhovat.

Samozřejmě, že se jedná v případě přijetí zmíněného zákona o řešení účelové, ale je to řešení, kterému se nikdo v Evropě nepodiví. Pokud se mu budou divit Babišovi voliči, je to smutné vysvědčení pro tyto voliče.

A. Babiš nesporně ví, jaký je vývoj volebních preferencí politických stran a že v předčasných volbách, pokud by se uskutečnily, by nejspíše vyhrál. Být však šampionem průzkumů veřejného mínění je přeci jen něco jiného než volby vyhrát. K tomu je ještě dlouhá a složitá cesta. A zejména tehdy, pokud by se ukázalo, že to byl A. Babiš, kdo vyvolal vládní krizi, která vedla k předčasným volbám.

Osobní důvod, s jakým pro případné ukončení koalice a vyvolání voleb přichází A. Babiš, je prostě těžko akceptovatelný a v případných mimořádných volbách by A. Babiše silně poškodil. Pokud A. Babiš není dobrodruh, zařadí zpátečku, ubere plyn a bude čekat, jak se věci vyvinou. B. Sobotka a P. Bělobrádek mohou být klidní. Z tohohle mráčku pršet nebude.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.