Paroubek: Zvítězí Merkelová počtvrté?

22.11.2016 15:48

Česká veřejnost se na A. Merkelovou dlouhodobě dívá prizmatem zpackané imigrace. Masová imigrace se České republiky sice netýká, ale běžný český občan v televizních záběrech viděl hordy imigrantů, kteří se z Asie a Afriky valily do Evropy. A to samozřejmě velkou většinu českých občanů ovlivnilo.

Paroubek: Zvítězí Merkelová počtvrté?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Němci v minulém roce přijali zhruba milion uprchlíků ze zemí Asie a Afriky a nyní jsou v situaci, že tito lidé postupně procházejí azylovým řízením. Ti, kdo nebudou akceptováni, budou deportováni mimo hranice EU. Lze říci, že A. Merkelová splnila požadavek německého průmyslu, který bude v krátké době postaven před problém nedostatku pracovních sil. V Německu je v současnosti vysoká produktivita práce, kterou nebude snadné zvyšovat, a zároveň také vysoká zaměstnanost… Samozřejmě, že německým průmyslníkům se líbí také myšlenka stlačit cenu práce vlivem příchodu nových pracovních sil směrem dolů.

Ve všech dalších aspektech činnosti vlády se kabinetu A. Merkelové daří. Země roste, hospodářství státu je přebytkové. Podařilo se přejít od deficitního hospodaření do hospodaření přebytkového. Německo se vyznačuje stabilitou po všech stránkách a také umírněností postojů.

Pokud byla v několika zemských volbách úspěšná Alternativa pro Německo, což je politická síla napravo od CDU-CSU, jejímž programem je především odpor proti uprchlíkům, je to nejspíš pouze přechodná záležitost ještě na jedny volby. Tedy na volby do Spolkového sněmu za rok. Pokud německá politická reprezentace nebude dělat hrubé chyby ve vztahu k imigrantům, Alternativa pro Německo se ve Spolkovém sněmu ohřeje nejspíše pouze jedno volební období…

Angela Merkelová v minulém týdnu státnicky rozhodla o tom, že příštím spolkovým prezidentem bude sociální demokrat Steinmeier, její dosavadní ministr zahraničních věcí.

Merkelová tak dává najevo, že v čase, kdy hrozí nestabilita nebo nejistota, i s ohledem na nevyjasněné pozice nově zvoleného amerického prezidenta, je připravena znovu obnovit velkou koalici klerikálů a sociálních demokratů.

Merkelová je připravena hrát v současném světě roli, i s ohledem na předpokládané stažení USA k řešení svých vlastních problémů, v míře, kterou Německo v dějinách zatím dosud nikdy nehrálo. Německo je nezpochybnitelným lídrem EU, i s ohledem na situaci VB a také Francie, a ve světě bude nuceno hrát větší roli, než o kterou dosud samo usiluje.

Kandidaturu Merkelové na funkci kancléřky, a to není bez zajímavosti, podle posledních průzkumů podporuje 55 – 57 % Němců. Takovou podporu nikdo jiný z vládních ani nevládních parlamentních stran nemá.

Pokud se nestane řetězec nepředvídatelných negativních událostí, A. Merkelová má šanci stát se po čtvrté v řadě spolkovou kancléřkou Německa.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.