Passer (Pro Prahu): Další předvolební výkřik primátora Hudečka

16.09.2014 22:25

Městští radní schválili v rámci vytvoření nového systému parkování zavedení dalších zón placeného stání v hlavním městě. Nová pravidla by měla platit pro Prahu 5, 6, 8 a další oblasti, kam se zóny v budoucnu rozšíří.

Passer (Pro Prahu): Další předvolební výkřik primátora Hudečka
Foto: PRO PRAHU
Popisek: Lídr kandidátky politického hnutí PRO PRAHU pro komunální volby Zbyněk Passer

Nedávno média oznámila, že městští radní schválili v rámci vytvoření nového systému parkování zavedením dalších zón placeného stání v hlavním městě; zároveň  odsouhlasili ceník parkovného, který by měl v nově zřízených zónách platit.  Nová pravidla by měla platit pro Prahu  5, 6, 8 a další oblasti, kam se zóny v budoucnu rozšíří. Kdy by ale měla začít platit, není (jako obvykle) dosud jasné; dříve avizované zahájení v září je již samozřejmě neaktuální.

Také v tomto případě se primátor  ve své předvolební kampani zoufale snaží  zachránit co se dá: po všech svých posledních aférách, např. peripetie s projektem Opencard  vč. úvah o návratu ke kartám papírovým, anebo skandální pokus o nevýhodný odkup akcií  Pražských  služeb,  se  dokonce uvolil nosit tíživý primátorský řetěz, po drtivé kritice vzal tento hanácký rodák veřejně na milost i ostatní velká města při propagaci naší země;  tentokrát se vytasil s nehotovým, narychlo slepeným plánem parkování.

Radní si ovšem v materiálu neopomněli schválit, že Magistrát  bude sám rozhodovat, na co peníze z parkovného využije. Že se tím opět navyšuje rozpočet, který rozděluje magistrát, je zcela zřejmé. Tím roste korupční prostředí.. Výnosy mají být děleny na základě předem uzavřených smluv s jednotlivými radnicemi. Peníze z vybraných  pokut za nesprávné parkování pak mají být příjmem městských částí, které budou rovněž vydávat  parkovací karty.
Chybí  koncepčnost,  chybějí odstavná parkoviště

Zpráva  mj. uvádí, že přijatá regulace byla schválena v rámci „nové koncepce“, ovšem základním rysem stylu vládnutí  primátora je zarážející nekoncepčnost veškerého jeho počínání:  nejprve zveřejní ukvapené závěry a zbrklá tisková prohlášení, vzápětí  následuje jejich opětovné  vysvětlování a odvolávání … a tak dokola.

Naše hnutí Pro Prahu neustále poukazuje na absenci komplexní dopravní koncepce hlavního města, jejíž součástí by bylo celkové pojetí parkování.

Masivnímu zavádění a rozšiřování zón placeného stání dále od užšího centra města jakožto součásti komplexního řešení mělo nutně předcházet plošné zřizování  záchytných  parkovišť  typu P+R na okrajích stanic kolejové dopravy (metro, vlak, tramvaj). Skutečnost: odhadovaná potřeba je cca 30.000 míst, současná kapacita je pouze asi 10 %.

V předstihu se mělo zajistit vybudování odstavných parkovišť u stanic, resp. zastávek kolejové dopravy, odkud je největší příliv denní individuální dopravy, zejm. ze středočeských obcí. Samozřejmostí je provázání cenových tarifů s pražskou MHD a pokud možno zachycení co největšího počtu vozů ještě ve středočeských městech.

Naše hnutí prosazuje rovněž intenzivnější zapojení soukromých parkovišť a garáží do celého komplexního systému.

Opět musíme konstatovat, že Magistrát přezíravě vytvořil a schválil jakýsi materiál bez projednání s městskými částmi a jejich občany. Taková  praxe  se po nastávajících volbách nesmí opakovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PRO PRAHU

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…