Passer (Pro Prahu): TOP 09 neřeší návazné stavby Blanky, což způsobí dopravní kolaps

05.07.2014 21:38

Firma ČKD poslala magistrátu dopis, kde píše, že jí Praha dluží za práce na Blance 500 milionů korun. Obává se i díky příkladu Metrostavu, že dluh bude narůstat a chce po magistrátu záruky.

Passer (Pro Prahu): TOP 09 neřeší návazné stavby Blanky, což způsobí dopravní kolaps
Foto: PRO PRAHU
Popisek: Lídr kandidátky politického hnutí PRO PRAHU pro komunální volby Zbyněk Passer

Podle Pro Prahu je chování Hudečka pouze mediální hrou, při které nejdříve vezme občany jako rukojmí a vytvoří problém, který později udatně vyřeší. Při této medializaci ale zapomněl na řešení návazných staveb, které jsou pro Blanku klíčové. Je to například příprava odbočovacích pruhů před tunelem Mrázovka, kde se už dnes tvoří kolony. Tunel se tak může stát po přestřihnutí pásky prakticky nedostupný z jednoho směru.

"Dnes už jen těžko najdeme viníka onoho zdražení blanky z původních 21 miliard na 36 a jediné, co můžeme teď chtít, je co nejrychlejší zprovoznění stavby. Pro Prahu má ale za to, že umělé problémy s Blankou pan primátor využívá pro osobní mediální publicitu," říká volební lídr Pro Prahu Zbyněk Passer. "

Doufáme, že se s ČKD nebude opakovat stejný scénář jako u Metrostavu. Pražané za stavbu zaplatili obrovské peníze a zaslouží si ji mít otevřenou nejpozději v září," dodává. "Podle dopravní komise Pro Prahu je zásadní chybou, že pan Hudeček absolutně neřeší návazné stavby tunelového komplexu Blanka," komentuje situaci předsedkyně Pro Prahu Petra Venturová.

"Osobně by mě zajímalo, jak daleko je například příprava odbočovacích pruhů před tunelem Mrázkovka ústícího na Radlickou ulici. Momentálně se tam tvoří ve špičkách kvůli absenci druhého pruhu kolony a nedovedu si představit situaci po otevření stavby." Po otevření tunelu se tak pravděpodobně zhorší dopravní situace na Smíchově, kudy se pokusí část řidičů kolony objet. Stejně tak se zhorší doprava v Praze 7 a není řešeno vyústění tunelu v Holešovičkách, regulace dopravy na Trojském mostě, a příprava a realizace kapacitního napojení na dálnici D8. "Blanka v současné podobě je jako ropovod, na jehož konci je namontována zahradní hadice, tedy úzké hrdlo" uzavírá celou věc Zbyněk Passer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PRO PRAHU

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.