Pastuchová (ANO): Čekat v kanceláři na kameru nebudu, raději chodím mezi lidi

01.02.2016 15:48

Média, konkrétně pořad Očima Josefa Klímy, se opět snažila dokázat, jací jsou poslanci flákači.

Pastuchová (ANO): Čekat v kanceláři na kameru nebudu, raději chodím mezi lidi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mgr. Jana Pastuchová (ANO)

Pondělí, pravda, je tzv. poslanecký den v regionu, kdy by každý poslanec měl být k dispozici občanům. Na tom nevidím nic špatného. Já osobně se návštěvám občanů ve své kanceláři nebráním, ba naopak, dokonce je k tomu veřejně vyzývám.

Pravda je ale taková, že do mojí kanceláře v Jablonci nad Nisou si najde cestu málokdo. Mnohdy je totiž snazší poslat email s dotazem, názorem, popisem problému a bohužel někdy i nadávkou, než zaťukat na dveře. Na začátku mého poslancování jsem každé pondělí seděla více než osm hodin v regionální kanceláři a čekala a čekala a čekala… A aniž bych se chtěla kohokoliv dotknout a úsměvné to není, zpravidla jsem se dočkala tak akorát návštěvy lidí (pověstných jabloneckých figurek), kteří už to bohužel nemají v hlavě úplně srovnané a kteří spíš přišli na čaj a sušenku. V tom horší případě nemohli pochopit, že jim já sociální dávku nevyplatím, že je nemůžu zaměstnat nebo si nedošlápnu na jejich exmanželku.

Co říkáte, není toto ztráta času a peněz daňových poplatníků? A tak jsem se zařídila jinak. V kanceláři přijímám hlavně návštěvy předem objednané, což má mnoho výhod. Mohu si lépe naplánovat denní program a mohu se předem připravit na dané téma. Všechno v hlavě bohužel nenosím. Schůzka je pak přínosnější jak pro mě, tak pro občana. A zjevně to nikomu nevadí, ba naopak.

A co tedy dělám, když nesedím v pondělí v kanceláři? Určitě si neprodlužuji víkend, jak zaznělo v reportáži. Setkávám se s občany i v terénu, v jejich přirozeném prostředím, kde se cítí lépe a já mohu na vlastní oči vidět, co je trápí. Běhám po pracovních schůzkách v kraji, navštěvuji sociální zařízení a úřady v kraji, debatuji se starosty o problémech v jejich obcích, pořádám semináře a mnohdy se zastavím až pozdě večer, a pak přijde konečně čas na ty emaily.

Mnozí poslanci to dělají podobně, včetně kolegy z ANO poslance Martina Komárka, kterého ve výše uvedeném pořadu "nachytali". Tím vším chci říct, že nebudu ve své kanceláři čekat, až přijde někdo s kamerou, abych se do ní usmála a měla klid. Budu raději mezi lidmi.

Jana Pastuchová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…