Pastuchová (ANO): Věřím, že zhrzeného Miloše Rejmonta podzimní volby nadobro vyženou z politiky

20.04.2017 9:10

Poslankyně z Hnutí ANO Jana Pastuchová se rozpovídala o praktikách bývalého spolustraníka.

Pastuchová (ANO): Věřím, že zhrzeného Miloše Rejmonta podzimní volby nadobro vyženou z politiky
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Mgr. Jana Pastuchová (ANO)

Jablonecký lékař Miloš Rejmont měl vždy bujnou fantazii, což dokazuje i ve svých mediálních výstupech, které mě nejprve urážely, ale nyní už se jim spíše směji. Naposledy se tak stalo nad rozhovorem pro Parlamentní listy, k jehož obsahu se ale musím vyjádřit, protože zahrnuje řadu lží a polopravd, které se týkají nejen mě, ale celého Hnutí ANO a našeho předsedy Andreje Babiše.

Hnutí ANO se mu v roce 2013 hodilo

Pana doktora Rejmonta znám už řadu let, nejen z oblasti politiky, ale především jako kolegu z jablonecké nemocnice, kde jsem pracovala a dosud zde pracuji na záchrance. Nemám právo hodnotit jeho práci, ale trochu se divím, že je stále uznávaným lékařem. Co ale mohu hodnotit, jsou jeho veřejné výstupy, které sleduji už čtyři roky. Zapálení pro věc je stále stejné, jen obsah se mění.

Nejprve ve svých článcích opěvoval Hnutí ANO, to byla doba, kdy kandidoval do poslanecké sněmovny. A právě naše hnutí mu v tom mělo pomoci. Nebyl by od úspěchu daleko, kdyby se choval morálně a fér. Nejde ani tak o to, že natáčel vlastní videa a měl vlastní billboardy se sloganem „Volte Miloše“, které minimálně neodpovídaly grafickému manuálu a celkově předvolební kampani Hnutí ANO. Spíš nás tehdy nemile překvapil tím, že ke své vlastní propagaci zneužíval svoje pacientky.

Tak moc se chtěl stát pan doktor Rejmont poslancem. Tyto praktiky samozřejmě odporovaly morálnímu kodexu Hnutí ANO, a proto byl důrazně vyzván (nikoliv, že by se tak sám rozhodl), aby řady Hnutí ANO ještě před volbami opustil. Neodešel tedy sám kvůli vlastnímu prozření, na to pan doktor ve výše uvedeném rozhovoru nějak zapomněl.

Hnutí ANO se stalo terčem pomluv

Nekorektní kampaň do poslanecké sněmovny v roce 2013 vystavila doktorovi Rejmontovi stopku a zřejmě také způsobila pohnutí mysli, které si dodnes nedokážu úplně vysvětlit. Já i kolega poslanec Martin Komárek jsme se rázem stali terčem jeho pomluv. Nevynechal žádnou příležitost či diskuzi pod články, aby si do nás nekopnul. Hnutí ANO se svým programem se pro něj rázem stalo neuchopitelnou a nepochopitelnou bandou lidí, kteří nevědí, co dělají. A hlavně znovu nevolitelnou, tohle slovo si obzvlášť oblíbil v souvislosti s mojí osobou.

Na politiku však nezanevřel úplně, záhy se snažil dostat do jiné strany či hnutí, kde by mohl naplnit svoje politické ambice. Vím o Úsvitu přímé demokracie, zřejmě to zkoušel i jinde, ale nakonec zakotvil v TOP 09. Kolegové z TOP 09 se mají na co těšit, pokud pan doktor ani tentokrát neuspěje. Na druhou stranu, třeba svoji zlobu zaměří konečně na někoho jiného, než jsem já, Martin Komárek či Andrej Babiš.

A ještě jedna věc, kterou musím sdílet, abych dokreslila, že morálka či etika panu doktorovi nic neříká. Když už ne jako člověka, uznávala jsem ho stále jako lékaře. To už je ale také nějaký čas pasé. Zneužil totiž svého přístupu do databáze pacientů a v mojí složce změnil zaměstnání „zdravotnický záchranář“ na „Burešova poslankyně“.  Pro někoho možná vtip, můj hrnec trpělivosti ale přetekl, a proto jsem si na něj oficiálně stěžovala u vedení nemocnice. Může si lékař dovolit měnit osobní údaje v databázích pacientů podle svého politického postoje? Nemůže, a proto se mi také musel osobně omluvit a dostal finanční trest. A nebudu lhát, zvažovala jsem rovněž podání trestního oznámení.

Pár otázek na závěr

Má takový člověk právo moralizovat a hodnotit kohokoliv jiného? Měl by být takový člověk poslancem? O tom musí rozhodnout samozřejmě voliči, za mě osobně ale určitě NE! A proto si na závěr dovolím parafrázovat titulek jeho posledního rozhovoru. Věřím, že mu podzim, myšleno podzimní volby do poslanecké sněmovny, zase vystaví stopku. Že mu dají občané najevo, že etika a morální hodnoty nepatří do starého železa. Že jako lékař má sice možná obecné uznání, ale jako člověk bohužel selhal.

Jana Pastuchová
Poslankyně Hnutí ANO

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…