Pavera (TOP 09): Kde končí všichni nelegální hráči nebo herny? To se neřeší!

07.07.2015 20:49

Projev na na 29. schůzi Poslanecké sněmovny dne 7. 7. 2015 k bodu Návrh poslance Jana Volného na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 202/1990 Sb., o loteriích a jiných podobných hrách.

Pavera (TOP 09): Kde končí všichni nelegální hráči nebo herny? To se neřeší!
Foto: archiv starosty
Popisek: Mgr. Herbert Pavera (TOP 09) poslanec a starosta obce Bolatice

Myslím si, že novela zákona je tady proto, aby se lepil rozpočet ministra financí, kde chybí peníze a kdy se nedaří vybírat tolik peněz, jak by si pan ministr financí přál. Proto přišel zástupce hnutí ANO s návrhem této novely. Peněz z loterií budou obce možná dostávat méně než předpokládá důvodová zpráva pana poslance Volného, když se zvýší odvody, mnohé výherní automaty budou umísťovány jinde. V této novele se vůbec neřeší problematika klubů. Kde končí všichni nelegální hráči nebo herny? Jsou to soukromé kluby, na které nemůže dosáhnou ani obec, ani ministr financí. Předpokládal jsem, že se to bude v nějaké novele řešit. Bohužel se tomu tak neděje.

Co se týká peněz, které jdou z loterií na podporu sportu a volného času, mohu uvést příklad z vesnic, které mají menší příjem z těchto loterií. U nás v Bolaticích je to 300 tisíc korun, na sport a spolky dáváme 3 miliony korun, což je mnohonásobně více než dostáváme z loterií. Představa, že tím obec zalepí nějakou svou činnost, se nezakládá zcela na pravdě.

Předpokládám, že novela bude zamítnuta, protože neřeší podstatu patologických jevů na vesnicích. Obce musí patologické jevy řešit co nejrychleji. Proto věřím, že se najde takové řešení, které přinese úlevu především rodinám, kde takového hráče mají.

Nebudu zneužívat situace, protože mi pan předsedající zapnul pozdě měření, a proto končím. 

Mgr. Herbert Pavera

  • TOP 09
  • Koukněte: https://www.herbertpavera.cz/zustanme-v-kontaktu
  • senátor

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.