Pavera (TOP 09): V každé firmě vidí bílého koně, v každém podnikateli zloděje

27.04.2017 19:50

Ústní interpelace na 56. schůzi sněmovny 27. dubna 2017 směřovaná k premiéru Sobotkovi:

Pavera (TOP 09): V každé firmě vidí bílého koně, v každém podnikateli zloděje
Foto: archiv starosty
Popisek: Mgr. Herbert Pavera (TOP 09) poslanec a starosta obce Bolatice

Vážený pane premiére, přestože dnes chybíte, věřím, že mi brzy odpovíte. V pondělí 24. dubna byl v pořadu Reportéři ČT odvysílán příběh podnikatele Jaromíra Kryštofa, kterému neoprávněný zásad Finanční správy České republiky fakticky zlikvidoval fungující společnost a způsobil ztrátu zaměstnání nejen samotného majitele, ale rovněž všech zaměstnanců, kteří se takzvaně ze dne na den stali nezaměstnanými.

Nejen tento příběh mě utvrdil v tom, že kolem Finanční správy České republiky není něco v pořádku. V posledních týdnech a měsících se na mě obracejí další podnikatelé z Moravskoslezského kraje a stěžují si na zvůli tohoto státního orgánu, který jim bez předchozího upozornění zajišťovacím příkazem zablokuje i na několik let majetek.

S absolutním zděšením jsem sledoval informace, že i přes rozhodnutí Nejvyššího správního soudu postupuje finanční správa podobným způsobem i v jiných případech.

S ještě větší hrůzou jsem si vyslechl vyjádření generálního ředitele Finanční správy České republiky Martina Janečka. V každé firmě vidí bílého koně, v každém podnikateli vidí podezřelého či zloděje.

Vážený pane premiére, Ministerstvo financí a pod něj spadající finanční správa je součástí exekutivy, v jejímž čele stojí předseda vlády. Jak se postavíte k tomuto problému? Opravdu necháte finanční správu zlikvidovat české podnikatele?

Vážený pane premiére, chtěl bych se vás zeptat, zda považujete za vhodné, aby v čele tak významné státní organizace, jako je Finanční správa České republiky, stál člověk, který zpochybňuje závěry Nejvyššího správního soudu? Nezdá se vám podezřelé, že zajišťovací příkaz dostaly i firmy, které nikdy neměly problém s placením daní? A není vám divné, že o některé takto postihované firmy pravděpodobně projevuje zájem i samotný ministr financí?

Mgr. Herbert Pavera

  • TOP 09
  • Koukněte: https://www.herbertpavera.cz/zustanme-v-kontaktu
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích