Pavlíček (ČS): Kauza OKD - objevená Amerika pro politiky i média

24.04.2014 8:48

Kauza privatizace OKD a jejích bytů nyní před volbami nabírá na intenzitě. Stává se i předmětem vládních koaličních šarvátek. Jako vždy, v čase předvolebním.

Pavlíček (ČS): Kauza OKD - objevená Amerika pro politiky i média
Foto: OKD
Popisek: OKD

Kauzou privatizace OKD, zejména někdejších bytů OKD se zabývám od roku 2008, kdy jsem se stal členem sdružení nájemníků BYTYOKD.CZ, které poukazuje na šlendrián i nezákonnosti v této věci již šestým rokem. Prozatím bez úspěchu. I když v předvolebním čase se už několikrát zvedla vlnka zájmu, nikdy to daleko nešplouchlo. A protože se situace opakuje, pro ty, kteří v současné mediální vlně našli předmět zájmu, jsem si dnes udělal takovou stručnou svodku.

1. Už to trvá příliš dlouho a konec v nedohlednu:

2. Současný premiér B. Sobotka je jeden z viníků této kauzy, a dokud bude u moci, kauza nebude uzavřena:

3. J. Paroubek si skutečně od sdružení nájemníků BYTYOKD.CZ podrobné informace vyžádal, bohužel s nimi naložil tak, že se nestalo nic:

4. Tyto informace jsou veřejně přístupné vám i všem politikům, a to už od roku 2009: http://www.parlamentnilisty.cz/profily-sprava/user-data/06B091AE/file/62542-pravni_rozbor_-_privatizace_okd_a_bytovy_fond.pdf

5. V roce 2011 podala předsedkyně České suverenity Jana Volfová trestní oznámení na B. Sobotku, dnešního premiéra a tehdejšího ministra financí, na S. Grosse a V. Špidlu a dalších asi dvacet lidí, kteří měli co do činění s privatizací OKD. Toto je jeden drobný výsledek vyšetřování. Jenže se stále vyšetřuje a nic podstatného se neděje.

6. To, co A. Babiš zjistil, nájemníci vědí a veřejně tvrdí už několik let:

7. Taky soudruh Grebeníček se aktuálně vyjádřil. Má sice pravdu, ale když jsme to před čtyřmi lety na setkání v Ostravě říkali osobně soudruhu předsedovi V.Filipovi a soudruhu J. Babkovi, neudělali komunisté taky nic.

8. Tato zprávu už asi nikoho nepřekvapí:

9. Trestních oznámení kolem kauzy OKD jsme spolu s Janou Bobošíkovou a Janou Volfovou podával několik. Když je kauza téměř promlčena, objevují se další politici. Proč až nyní?

10. Dnešní europoslanec ODS E. Tošenovský, někdejší hejtman MS kraje, byl svého času členem dozorčí rady Bakalova OKD za více než 1,5 milionu Kč ročně. Napadá mě, kde asi byli europoslanci ODS, když v Evropském parlamentu Jana Bobošíková od 23. října 2008 do konce svého funkčního období několikrát interpelovala Evropskou komisi v kauze privatizace OKD. Proč ji nepodpořili?

11. A pokud Vás to zajímá, podívejte se na datování těchto článků:

12. Na závěr nabízím shrnutí celé kauzy, kterou dnes objevují politici i média.

Je staré už čtyři!!!! roky:

http://www.parlamentnilisty.cz/kraje/moravskoslezsky/Shrnuti-fakt-ke-kauze-bytu-OKD-161022?from=tagcloud_1

Jako bonus přidávám scénář reportáže, kterou ČT nikdy neodvysílalo, byť byla natočena. Její autorkou je někdejší investigativní novinářka, dnes poslankyně Jana Lorencová: http://www.bytyokd.cz/images/cl_20090115_Reportaz_JanaLorencova.pdf

A pokud vás moje dnešní svodka zaujala, použijte kterýkoli vyhledávač, informací o této kauze je na internetu mnoho. Jen ten skutek zatím utek´.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká Suverenita

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…