Pavlíček (STAN): Kéž se nám příští rok povede alespoň stejně jako ten letošní

27.12.2019 21:32

S koncem roku přichází čas bilancovat, děkovat a plánovat rok příští. Ve shrnujícím tak činí předseda STAN JMK Radomír Pavlíček.

Pavlíček (STAN): Kéž se nám příští rok povede alespoň stejně jako ten letošní
Foto: STAN
Popisek: STAN

Dobrý den vážení členové a příznivci, rok 2019 byl pro STAN v Jihomoravském kraji úspěšný.

Mimo jiné jsme k životu přivedli Oblastní sdružení STAN. Krajská organizace dozrála do velikosti, kdy už nám přestal stačit jeden krajský sněm ročně, a osm oblastních sdružení se začalo scházet v geografické blízkosti. Zvláště Brno-město, Brno-venkov západ, Brno-venkov východ a Vyškovsko fungují příkladně a chci za to všem předsedům i řadovým členům poděkovat.

Letos se nám podařila v rámci našeho působení v Jihomoravském kraji spousta věcí: Schválili jsme největší investici v historii kraje: Nákup 37 nových vlaků pro Jihomoravský kraj. Navíc je z 85 % dostaneme proplacené z národních zdrojů. Co nám naopak nepřišlo hospodárné, byl nákup polovičního podílu v Technologickém parku. Hlasovali jsme proti a nezadlužili kraj o dalších 600 milionů. V oblasti regionálního rozvoje se nám podařilo navýšit podporu dotačních titulů pro obce na rekordních 58 milionů pro rok 2020. Starostové pomáhají malým obcím dlouhodobě. Ruku v ruce jde i náš další úspěšný návrh – rozšíření podpory obecním knihovnám. A také jsme prosadili dotační titul Podpora boje proti suchu, rozšířený o následnou péči o zeleň.

Děkuji Vám za celý rok. Bylo mi ctí a radostí předsedat partě tak skvělých lidí. Rozrostli jsme se o další příznivce, většinou o zkušené komunální politiky. Kéž se nám příští rok povede alespoň stejně jako ten letošní. Přeji Vám klidné a pohodové Vánoce a hodně zdraví a štěstí do Nového roku. Budeme je při naší práci potřebovat.

S pozdravem Radomír Pavlíček, předseda STAN JMK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.