Pavlík (ČSSD): Pražská rada musí přiznat barvu. Výstavba metra začne nejdříve za tři roky

23.05.2019 11:04

Rozhodnutí Rady hlavního města Prahy o zahájení geologického průzkumu pro stavbu metra D nelze v žádném případě označit za zahájení výstavby trasy metra.

Pavlík (ČSSD): Pražská rada musí přiznat barvu. Výstavba metra začne nejdříve za tři roky
Foto: Facebook Petra Pavlíka
Popisek: Předseda pražské ČSSD Petr Pavlík

Ta nezačne dřív než za 3 roky. Praha totiž bude muset počkat se sepsáním zadávací dokumentace na zhotovitele výstavby až do doby, než budou známy výsledky průzkumu. V opačném případě, pokud by na dokončení průzkumu nepočkala a jeho výsledky nevyužila, jednalo by se o plýtvání peněz z městského rozpočtu.

Pražští radní ve středu tajným hlasováním rozhodli o zahájení geologického průzkumu trasy metra D. V médiích tento krok označili za zahájení výstavby metra. To je ovšem nesmysl. „Geologický průzkum se dělá pouze s cílem zpřesnit zadávací dokumentaci pro výběrové řízení na zhotovitele,“ říká předseda pražské ČSSD Petr Pavlík.

„Druhou možností je, že na výsledky průzkumu čekat nebudou, ale v tom případě koalice jen vyhodila peníze daňových poplatníků z okna. V takovém případě chápu, že hlasování o tomto bodě proběhlo tajně z obavy před trestním stíháním,“ dodal Pavlík. Zvláštní je i fakt, že návrh byl schválen nejtěsnější možnou většinou. „Je vidět, že přes proklamovanou podporu metra D směrem k médiím nemá tento významný projekt pro život Pražanů v rámci rady jasnou podporu,“ upozornil Pavlík.

ČSSD Praha proto požaduje, aby Rada hlavního města Prahy zveřejnila jasnou časovou osu pro výstavbu metra. Prohlášení náměstka pro dopravu Adama Scheinherra a primátora Zdeňka Hřiba o tom, že již stavbu metra v podstatě zahájili právě geologickým průzkumem, považuje sociální demokracie za klamání Pražanů.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Danuše Nerudová je asi slepá

4:30 Dostálová (ANO): Danuše Nerudová je asi slepá

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k migraci