Pavlík (ODS): Centrální příjem v benešovské nemocnici se zprovozní po částech

27.12.2022 16:42

Kompletně hotový bude do konce roku 2024

Pavlík (ODS): Centrální příjem v benešovské nemocnici se zprovozní po částech
Foto: ODS
Popisek: ODS

Stavba centrálního příjmu a přístavba pavilonu chirurgie v Nemocnici Rudolfa a Stefanie Benešov nadále pokračuje podle harmonogramu. Oproti původnímu plánu však bylo rozhodnuto, že se jednotlivé provozy otevřou po částech. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45033 lidí

Díky rozdělení akce na jednotlivé fáze totiž budou pacienti moci využívat služby dříve, než dojde ke kompletnímu zprovoznění celého objektu. S dokončením první části se tak počítá již do konce příštího roku, kompletně hotovo pak bude do konce roku 2024.

Celá akce stavby centrálního příjmu a přístavby pavilonu chirurgie je tak nově rozdělena na tři fáze. „Za Středočeský kraj vítám a zcela podporuji záměr nemocnice k postupnému zpřístupňování jednotlivých částí nového pavilonu pacientům. Samozřejmě při plánování rozfázování této akce byl kladen zejména důraz na bezpečí a pohodlí pacientů, aby zásadně nepocítili, že stavba nadále pokračuje. Samotná budova bude při zprovoznění první části již dokončena a my tak při otevírání provozů budeme postupovat po jednotlivých podlažích, kde již bude docházet pouze k úpravám a vybavení interiérů,“ vysvětluje středočeský náměstek pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík.

Zprovoznění centrálního příjmu a přístavby pavilonu chirurgie (fáze):

1. fáze – bude do provozu uvedena část 2.PP – 2.NP – radiologie, centrální příjem, ambulantní trakt a oddělení ortopedie včetně spojovacího nadzemního krčku do pavilonu interny a centrálního vstupního pavilonu mezi pavilony interny a chirurgie – do konce roku 2023

2. fáze – bude do provozu uvedeno 3.NP – oddělení chirurgie – první polovina roku 2024

3. fáze – bude do provozu uvedeno 4.NP a 5.NP – multioborová jednotka intenzivní péče chirurgických oborů a oddělení ORL – do konce roku 2024

Rozhodnutí o zprovoznění centrálního příjmu po jednotlivých fázích nemá vliv na finální termín dokončení stavby nebo na jeho cenu. „Po pečlivém společném uvážení vedení nemocnice, zhotovitele stavby a projektanta došlo k rozhodnutí, že stavba bude kolaudována a uváděna do provozu po částech. Toto rozhodnutí bylo učiněno po zralé úvaze s přihlédnutím na jeho výhody, které spočívají zejména v udržení nemocničního chodu a pro výhody při výstavbě,“ potvrzuje technický ředitel benešovské nemocnice Jan Kolbaba.

Projekt se provádí v režimu DESIGN & BUILD, tedy vítěz zajistil projektovou dokumentaci. Předpokládané celkové náklady (stavba a vybavení) jsou 587 milionů korun, přičemž se aktuálně jedná o největší investiční akci Středočeského kraje v oblasti zdravotnictví, která je financována z úvěru Evropské investiční banky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Několik slohových cvičení od klávesnicových bojovníků. Pak přišlo slovo ale

10:14 Schillerová (ANO): Několik slohových cvičení od klávesnicových bojovníků. Pak přišlo slovo ale

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k atentátu na Roberta Fica a reakcích na to.