Pecková (TOP 09): Demokracie není zadarmo, není pohodlná, znamená odvahu převzít odpovědnost

03.11.2017 13:36

Gabriela Pecková na facebookovém profilu

Pecková (TOP 09): Demokracie není zadarmo, není pohodlná, znamená odvahu převzít odpovědnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Gabriela Pecková

Dnes je poslední den, kdy mohou lidé zpochybnit volby. Osobně nemám důvod pochybovat o jejich průběhu. O čem ale pochybnosti mám, je že s jejich vítězem bude líp ! Je to asi jako když kamarád říká druhému :” No, to musíš být šťastný, jak ses oženil”! “ No, to musím “, říká druhý.

Jestli, jak prezident Zeman připustil, bude v naší zemi vládnout vláda bez důvěry, dojde k nevídanému schizmatu - lidé důvěřují Babišovi, ale volení zástupci, parlamentáři, mu nedůvěřují.

Jediným logickým řešením by v takovém případě byly předčasné volby, ale na ty nemá , krom Babiše , nikdo peníze a navíc by nejspíš ani žádné řešení nepřinesly. Aby lidé opravdu chtěli žít v demokracii, uměli žít v demokracii a proto volili skutečnou demokracii, museli by k ní být také dlouhodobě vychováváni. Demokracie není ani zadarmo, ani není pohodlná, neznamená jen konzumovat práva, znamená i dostát povinnostem, znamená odvahu převzít odpovědnost za svá rozhodnutí. Není tedy divu, že někteří lidé raději volí pohodlný diktát, dobrovolně se zřeknou svobody a svůj život vtěsnají do úzkých mantinelů, které jim dává.

Plujeme mezi Skyllou a Charybdou. Argonatům pomohli bohové. Odysseus si pomohl sám, kdo pomůže nám?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

7:17 Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenzurním praktikám stran vládnoucí pětikoalice