Pekar (ANO): Kdo tu doopravdy zradil občany

21.09.2013 19:14

Čím více v posledních dnech ubývá členů a voličů TOP 09 a ODS, tím více a nevybíravěji útočí představitelé těchto stran na hnutí ANO a Andreje Babiše, kterému volební preference narůstají. Když nemohli najít žádné jiné argumenty, kterými by Politické hnutí ANO zdiskreditovali a Babiše očernili, sáhli opět k dosud osvědčenému strašení StB a spoluprací s komunisty.

Pekar (ANO): Kdo tu doopravdy zradil občany
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Pan Kalousek serveru Novinky.cz řekl, že vylučuje jakoukoli povolební spolupráci TOP 09 s podnikatelem Babišem a jeho hnutím, protože „Andrej Babiš práskal komunistické státní bezpečnosti a pomáhal jí tak mimo jiné i v boji s demokratickým disentem."

Daleko za ním nezůstává ani místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová,která ohledně údajného angažmá Babiše ve Státní bezpečnosti uvedla, že politiku nemůže dobře dělat ten, kdo v minulosti zradil občany.

 O čem to oba dva vlastně hovoří a jaké mají pro to důkazy? V podstatě žádné, vycházejí ze známého faktu, že zahraniční obchod vždy byl a je ve všech zemích také v zorném poli tajných služeb. Z toho se pak dá vykonstruovat a odvodit cokoliv.

 Skutečností je pouze to, že v každém podniku zahraničního obchodu a v každé obchodní delegaci měla StB své agenty „kvůli ochraně československého zahraničního obchodu“. Ti se většinou flákali přes den ve městě po nákupech a objevili se až večer při rautu. Podle toho je bylo možno bezpečně rozeznat. Těmto agentům byli zahraniční disidenti v podstatě ukradeni.

 Odkud to vím? Z vlastní zkušenosti, protože jsem v 90. letech byl členem komise pro specializaci výroby hasicích přístrojů mezi bývalou NDR a ČSSR. I když byly tyto země v jednom politickém bloku, stejně se při těchto jednáních vyskytovali agenti z obou stran a dalším paradoxem bylo, že samotní pracovníci zúčastněných podniků zahraničního obchodu i z NDR na to ostatní nenápadně upozorňovali.

 Z konspirační teorie lze snadno odvodit, že tito agenti museli o svých cestách podávat určité zprávy, aby se prokázala opodstatněnost finančních nákladů na ně vynaložených a vůbec bych se nedivil, kdyby se někde v nějaké složce objevily údaje i o mé nevýznamné osobě (možná mám i krycí jméno?).

Proč tedy ten humbuk kolen Babiše? Skutečně jej StB verbovala ke spolupráci, když měla všude svých agentů dost? A co kdyby jej verbovala jiná zahraniční služba, třeba CIA? To by pak bylo zřejmě všechno v pořádku.

Pravou příčinou tohoto mediálního humbuku je křeč, do které se uvedené pravicové strany dostávají v důsledku ztráty volebních preferencí. Svým nekorektním chováním a pomluvami spíše působí opačným směrem. Zejména pan Kalousek by si měl dávat větší pozor na svou image. Měl by se zbavit domněnky, že při své „velikosti“ si stále může dovolovat cokoli - lhát, podvádět nebo rozdávat facky.

Řeči o tom, že TOP 09 a ODS vylučují jakoukoli povolební spolupráci s hnutím ANO, jsou téměř směšné. Tyto strany se po výkonech z minulé vlády samy dopracovaly k tomu, že s nimi nikdo spolupracovat nechce. Byly to právě TOP 09 a ODS, kdo zradil a podvedl občany, přinejmenším tedy své voliče.

Vasil Pekar, prezident České hasičské jednoty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice