Pekarová Adamová (TOP 09): Dali jsme jasný signál, že to myslíme vážně

20.11.2020 20:03

TOP 09 schválila vytvoření koalice s ODS a KDU-ČSL.

Pekarová Adamová (TOP 09): Dali jsme jasný signál, že to myslíme vážně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Výkonný výbor TOP 09 dnes projednal a schválil vstup TOP 09 do předvolební koalice s ODS a KDU-ČSL pro volby do Poslanecké sněmovny v roce 2021. Předsedové těchto stran na konci října podepsali memorandum o spolupráci, ve kterém deklarovali společnou vůli vytvořit předvolební koalici ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2021.

„Už podpisem memoranda jsme dali společně s předsedy ODS a KDU-ČSL jasný signál, že to myslíme vážně. Otevřeně jsme prohlásili, že v roce 2021 chceme vyhrát volby a zároveň jsme připraveni převzít odpovědnost za další vývoj v České republice. TOP 09 dnes udělala další jasný krok k tomuto cíli, když výkonný výbor, tedy nejvyšší orgán strany, schválil účast TOP 09 v této koalici,“ vysvětluje předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„V současné době pracují naši experti na programu vznikající koalice, který zveřejníme v následujících týdnech. Voličům nabídneme vizi fungujícího státu s vládou, která bude s občany srozumitelně a otevřeně komunikovat. Budeme dbát na ochranu demokracie, právního státu i orientaci na západní svět. Největším úkolem společné koalice bude ovšem vyvést zemi z krize. Věřím, že voliči takovou nabídku ocení,“ říká první místopředseda TOP 09 Tomáš Czernin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…